Φθινοπωρινά ροφήματα για να χάσεις πιο εύκολα τα κιλά του καλοκαιριού!

φθινοπωρινά-ροφήματα-για-να-χάσεις-πι-1284721

Το καλοκαίρι πέρασε, όμως, εκτός από το σοκολατένιο μαύρισμα, σου άφησε και 4-5 κιλά παραπάνω… Πριν σπάσεις τη ζυγαριά ( όχι από το επιπλέον βάρος αλλά… από τα νεύρα σου), κόψε τα λιπαρά, τη ζάχαρη και το αλκοόλ και δοκίμασε τα ροφήματα που σου προτείνουμε! Πρόκειται για 3 αποτοξινωτικές προτάσεις για να «εμπλουτίσεις» το νερό σου με φρούτα και λαχανικά της εποχής και δεν θα πιστεύεις πόσο θα σε βοηθήσουν να ξεφουσκώσεις και να χωρέσεις και πάλι στο περσινό σου τζιν!

1. Ρόφημα για λιποδιάλυση

Θα χρειαστείς: ½ αγγούρι κομμένο σε φέτες, 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες, 10 φύλλα μέντας και 1.5 λίτρο νερό. Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι και τα αφήνεις όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, όποτε διψάς, πίνεις απ’ αυτό.

Το αγγούρι είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά και γι’ αυτό είναι πολύ διουρητικό και βοηθάει να φεύγουν οι τοξίνες από τον οργανισμό. Περιέχει βιταμίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Το λεμόνι λόγω του κιτρικού οξέος καθαρίζει το πεπτικό σύστημα και η μέντα -εκτός από το να δίνει άρωμα- βάζει φωτιά στο μεταβολισμό!

2. Ρόφημα για απώλεια βάρους

Θα χρειαστείς: 2 λίτρα νερό, 5 φέτες γκρέιπφρουτ, ½ αγγούρι κομμένο σε φέτες, 1 μανταρίνι κομμένο σε φέτες (ώστε οι ίνες να μείνουν στο νερό) και 10 φύλλα δυόσμου. Βάζεις όλα τα υλικά σε μια γυάλινη κανάτα 2 λίτρων, αφήνεις για 2 ώρες και πίνεις όλη μέρα.

Με τα συγκεκριμένα υλικά ο οργανισμός προσλαμβάνει βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που δεν λαμβάνουμε σε μεγάλη ποσότητα κατά τη διάρκεια της μέρας. Το γκρέιπφρουτ είναι από τις καλύτερες τροφές για απώλεια βάρους, καθώς μειώνει τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης, δρώντας έτσι ανασταλτικά στην αποθήκευση λίπους. Ο δυόσμος δρα κατά της δυσπεψίας και διαθέτει εφιδρωτικές ιδιότητες. Το μανταρίνι περιέχει φυτικές ίνες που διευκολύνουν τη σωστή πέψη και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

3. Ρόφημα για αποτοξίνωση

Θα χρειαστείς: 1 μήλο πολύ ψιλοκομμένο, 1 κ.γλ. σκόνη κανέλας, 2 στικ κανέλας, 2 λίτρα νερό. Βάζεις όλα τα υλικά σε μια κανάτα και καταναλώνεις εντός 3 ημερών.

Το μήλο συμβάλλει στην καύση του λίπους και στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Η κανέλα έχει επίσης θετική επίδραση στην καύση του λίπους -κυρίως του τοπικού- με έμφαση στην περιοχή της κοιλιάς.

Τώρα, λοιπόν, όταν πίνεις νερό δεν θα λες μόνο «στην υγειά μας» αλλά και… «στη δίαιτά μας» και θα βλέπεις τη ζυγαριά σου να κατεβαίνει!

Πηγή: faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook