Joussen (TUI): «Τοξικές οι καραντίνες για τα ταξίδια – Έξυπνη η απόφαση της Ελλάδας για άνοιγμα χωρίς περιττούς περιορισμούς»

joussen-tui-τοξικές-οι-καραντίνες-για-τα-ταξίδ-1214974

Το αφεντικό του Ομίλου TUI Fritz Joussen τόνισε μιλώντας στην ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής 2021 του WTTC στο Μεξικό, ότι τα μέτρα καραντίνας Covid είναι «τοξικά» για την ταξιδιωτική βιομηχανία και ζήτησε να ενισχυθούν τα προγράμματα εμβολιασμού για να βοηθήσουν στην ενίσχυση του Τουρισμού

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Fritz Joussen η καραντίνα είναι μεγάλο πρόβλημα για τις αφίξεις και «απενεργοποιεί» τους παραθεριστές, αποτρέποντάς τους από κρατήσεις.

«Η καραντίνα είναι τοξική για την ταξιδιωτική βιομηχανία», είπε.

Ωστόσο, οι εξετάσεις και οι εμβολιασμοί είναι σημαντικοί παράγοντες για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής εταιρείας παγκοσμίως.

Πέρυσι, ο Όμιλος TUI μετέφερε μόλις 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές σε διακοπές, περίπου το 10% της κανονικής σεζόν και η συχνότητα μόλυνσης με Covid-19 ήταν μόνο ένας τουρίστας στους 100.000.

«Είναι ασφαλές το ταξίδι με τα πρωτόκολλα υγείας», είπε. «Τα σχόλια των πελατών ήταν θετικά. Το τεστ δεν είναι μεγάλο πρόβλημα”.

Τα σχόλιά του ήρθαν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την επίδραση της πανδημίας στα ευρωπαϊκά ταξίδια και τον Τουρισμό.

Στη συζήτηση ακούστηκε ότι οι διεθνείς δαπάνες επισκεπτών στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά περισσότερο από 60% το 2020, και η συμβολή των ταξιδιών και του τουρισμού στο ΑΕγχΠ μειώθηκε κατά σχεδόν 50% σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ο Joussen χαιρέτισε τη χρηματοδοτική στήριξη από κυβερνήσεις, αλλά είπε ότι το επίκεντρο πρέπει τώρα να είναι η αύξηση των επιπέδων εμβολιασμού.

Επισήμανε το παράδειγμα μιας «τεράστιας αύξησης των κρατήσεων» για Αμερικανούς τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Καραϊβική.

«Όταν εμβολιάζεστε έχετε δικαιώματα να ταξιδέψετε, είστε αποδεκτοί σε άλλες χώρες και είστε αποδεκτοί να επιστρέψετε », είπε.

«Αυτή είναι η εμπιστοσύνη που έχει κάνει μια τεράστια διαφορά. Το επίπεδο εμβολιασμού στις ΗΠΑ φαίνεται να είναι ο καταλύτης που δίνει πραγματικά εμπιστοσύνη στους ανθρώπους».

Είπε ακόμη ότι η απόφαση της Ελλάδας να επιτρέψει εμβολιασμένους ταξιδιώτες είναι μια «έξυπνη κίνηση», καθώς οι παραθεριστές θα πάνε εκεί που μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς περιττούς περιορισμούς.

«Οι άνθρωποι αποφασίζουν ευκαιριακά κι αν είναι δυνατόν να πάνε, θα πάνε σε έναν προορισμό διακοπές», είπε.

Ωστόσο, ζήτησε περισσότερη συνοχή στους ταξιδιωτικούς κανόνες, λέγοντας ότι οι Βρετανοί παραθεριστές φαίνεται να έχουν το δικαίωμα να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, αλλά, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, ίσως χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα εάν ο προορισμός έχει οριστεί ως πορτοκαλί, από το νέο σύστημα φωτεινού σηματοδότη.

Περιέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο ως «παγκόσμιο πρωταθλητή», μαζί με το Ισραήλ, για την πρόοδο στον εμβολιασμό των πολιτών τους.

Ο Joussen είπε τέλος ότι υπάρχει «τεράστια» ανεκμετάλλευτη ζήτηση καθώς τα νοικοκυριά έχουν αυξήσει τις αποταμιεύσεις τους μετά από ένα χρόνο χωρίς ταξίδια.

Το WTTC αναφέρει ότι η παγκόσμια σύνοδος κορυφής του στο Κανκούν είναι το πρώτο συνέδριο με κανονική και όχι ψηφιακή πραγματοποίηση, της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από την έναρξη της πανδημίας και το πρώτο σημαντικό ζωντανό γεγονός στον τομέα φέτος. Περίπου 600 εκπρόσωποι παρευρίσκονται αυτοπροσώπως, ενώ χιλιάδες περισσότεροι παρακολουθούν την υβριδική εκδήλωση στο διαδίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook