Φριτέζα αέρος: 5 βασικοί κανόνες που θα σας λύσουν τα χέρια

φριτέζα-αέρος-5-βασικοί-κανόνες-που-θα-1726161

Οι φριτέζες αέρος μάς συστήθηκαν για πρώτη φορά το 2010 και περισσότερο από μια δεκαετία μετά, φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν.

Τώρα πια, με τόσα διαθέσιμα μοντέλα, μεγέθη και μάρκες, η φριτέζα αέρος αέρος έχει γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο της κουζίνας μας, που μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι κάνουν τα μικροκύματα, οι φριτέζες και οι συμβατικοί φούρνοι.

Ωστόσο, αν είστε νέος στον κόσμο της φριτέζας αέρος, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτές.

Πώς λειτουργεί μια φριτέζα αέρος

Ίσως η πιο σημαντική λειτουργία της φριτέζας αέρος είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας που κυκλοφορεί αέρα σε όλον τον χώρο ψησίματος, με αποτέλεσμα το φαγητό να ψήνεται ομοιόμορφα και να γίνεται τραγανό εξωτερικά και τρυφερό εσωτερικά. Λόγω της εγγύτητας του τροφίμου με τον ανεμιστήρα το φαγητό μαγειρεύεται γρηγορότερα και έχει την υφή του τηγανητού της κλασικής φριτέζας, χωρίς όμως τη χρήση τόσο μεγάλης ποσότητας λαδιού. Για παράδειγμα, αν ψήνετε ένα φιλέτο σολομού, χρειάζεστε μόλις 1-2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα.

Ακόμη, οι φριτέζες αέρος είναι καταπληκτικές για να ξαναζεστάνετε περισσεύματα, οπότε την επόμενη φορά που έχετε μερικές φέτες πίτσας, τηγανητό κοτόπουλο ή ψητά λαχανικά από την προηγούμενη ημέρα μπορείτε να ξεχάσετε τον φούρνο μικροκυμάτων και να τα αναζωογονήσετε στη φριτέζα αέρος που θα τους δώσει μια έξτρα τραγανή υφή.

Για να εκμεταλλευτείτε όσο περισσότερο μπορείτε τη φριτέζα αέρος σας ακολουθήστε αυτούς τους 5 βασικούς κανόνες.

Να ξέρετε πότε να προθερμαίνετε. Η προθέρμανση λειτουργεί πολύ καλά αν θέλετε ένα γρήγορο καψάλισμα σε μικρότερα ή λεπτότερα κομμάτια κρέατος. Επίσης, αν ζεσταίνετε περισσεύματα ή κατεψυγμένο φαγητό, η προθέρμανση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του υπερβολικού ψησίματος. Από την άλλη, μπορείτε να παραβλέψετε την προθέρμανση για ψήσιμο μεγαλύτερων κομματιών φαγητού, όπως μια μπριζόλα ή κοτόπουλο.

Ανακατέψτε τα καρυκεύματα με το λάδι πριν τα προσθέσετε στο φαγητό. Μια καλή πρακτική είναι να ανακατέψτε το φαγητό σας με λάδι, αλάτι, μυρωδικά και μπαχαρικά μέσα σε ένα μπολ πρώτα και μετά να το βάλετε στη φριτέζα αέρος.

Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες φαγητού. Τοποθετήστε το φαγητό σε μονή στρώση και μαγειρέψτε σε δόσεις αν χρειάζεται. Αν γεμίσετε υπερβολικά τον κάδο δεν θα έχετε το τραγανό αποτέλεσμα που θέλετε.

Ανακινήστε τον κάδο ή γυρίστε τα μεγάλα κομμάτια κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι, θα εξασφαλίσετε ότι το φαγητό θα ψηθεί ομοιόμορφα.

Ψεκάστε με λάδι στη μέση του ψησίματος. Δώστε ένα επιπρόσθετο ψέκασμα με λάδι αν δείτε ότι το φαγητό αρχίζει να φαίνεται στεγνό.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook