Φριτάτα με πατάτες φούρνου
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος
- 300 γρ. πατάτες, φούρνου, ψημένες
- 6 αβγά, μέτρια
- αλάτι
- 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ. με μεταλλικό χερούλι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το πράσο στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
- Ρίχνουμε το πράσο στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά χτυπώντας τα με σύρμα χειρός.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και απλώνουμε ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Αφήνουμε για 2 λεπτά να σφίξει ελαφρά το μείγμα και μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της φριτάτα και να σφίξουν τα αβγά στο κέντρο της.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο.
- Σερβίρουμε.