Φριτάτα με πατάτες φούρνου

φριτάτα-με-πατάτες-φούρνου-1387531

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος
  • 300 γρ. πατάτες, φούρνου, ψημένες
  • 6 αβγά, μέτρια
  • αλάτι
  • 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ. με μεταλλικό χερούλι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε το πράσο στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • Ρίχνουμε το πράσο στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά χτυπώντας τα με σύρμα χειρός.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και απλώνουμε ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε για 2 λεπτά να σφίξει ελαφρά το μείγμα και μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της φριτάτα και να σφίξουν τα αβγά στο κέντρο της.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο.
  • Σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook