Φρίκη στο Τέξας: Μητέρα κράταγε τα παιδιά της φυλακισμένα και τα υπέβαλε σε σοκαριστικά βασανιστήρια

φρίκη-στο-τέξας-μητέρα-κράταγε-τα-παιδ-1549584

Αφού το έσκασαν για να ξεφύγουν από τη μητέρα τους και το φίλο της που τα κακοποιούσε στο Τέξας, 16χρονα δίδυμα με χειροπέδες και ξυπόλητα εκδιώχθηκαν επανειλημμένα από τους γείτονες καθώς πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα αναζητώντας βοήθεια, πριν ένα άτομο τα αφήσει να μπουν μέσα και καλέσει βοήθεια, σύμφωνα με τις αρχές.

Το τηλεφώνημα αυτής της γυναίκας στις αρχές προκάλεσε μια διαπολιτειακή έρευνα για τα υπόλοιπα αδέρφια, η οποία κατέληξε στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα και οδήγησε στη σύλληψη του φερόμενου ως βίαιου ζευγαριού που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει σοκ σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ.

Η κατηγορούμενη μητέρα, Zaikiya Duncan, και ο φίλος της, Jova Terrell, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τραυματισμό παιδιού, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επισύρουν τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκισης.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Μπατόν Ρουζ την Πέμπτη και δήλωσε ότι δεν θα αμφισβητήσει τη μεταφορά του υπό την επιμέλεια των αρχών του Χιούστον, οι οποίες διεξάγουν έρευνα εναντίον τους.

Εν τω μεταξύ, επτά ανήλικα παιδιά που εμπλέκονται προς το παρόν έχουν παραδοθεί στη φροντίδα αξιωματούχων των υπηρεσιών προστασίας παιδιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ πολλών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών ειδησεογραφικών σταθμών KHOU στο Χιούστον και WBRZ στο Μπατόν Ρουζ.

Το έσκασαν από το σπίτι τους

Η αστυνομία αντιλήφθηκε τη δυσχερή θέση των παιδιών αφού ένα 16χρονο αγόρι και η δίδυμη αδελφή του έτρεχαν από πόρτα σε πόρτα στη γειτονιά τους στο Σάιπρες του Τέξας, βορειοδυτικά του Χιούστον, για περίπου 30 λεπτά εκλιπαρώντας κάποιον να τους βοηθήσει.

Το υλικό από την κάμερα του κουδουνιού φέρεται να έδειξε το αγόρι και την αδελφή του, και οι δύο ξυπόλητοι και τρέμοντας, ενώ αρκετοί γείτονες – αβέβαιοι για το τι να κάνουν – τους είπαν να αποχωρήσουν.

Το αγόρι ήταν χωρίς μπλούζα και το κορίτσι φορούσε μια πλαστική σακούλα παντοπωλείου ως μπλούζα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισε ο Guardian.

Τελικά, μια γυναίκα άνοιξε την πόρτα της, τους άφησε να μπουν μέσα, τους τύλιξε με κουβέρτες και κάλεσε το γραφείο του τοπικού αστυνόμου.

Σε συνεντεύξεις με ερευνητές που έφτασαν αργότερα, τα παιδιά περιέγραψαν πώς οι φροντιστές τους τα ανάγκαζαν να χρησιμοποιούν έναν κουβά σφουγγαρίστρας με βρώμικο νερό για να κάνουν ντους και να ουρούν και να αφοδεύουν πάνω τους όταν έπρεπε να πάνε στο μπάνιο. Είπαν ότι είχαν υποστεί και άλλη βάναυση σωματική κακοποίηση. Τα δίδυμα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου παρέμειναν την Πέμπτη.

Μια ιατρική εξέταση αργότερα αποκάλυψε σημάδια ότι τα παιδιά είχαν λιμοκτονήσει και το αγόρι είχε τουλάχιστον ένα επουλωμένο κάταγμα οστού που συνάδει με σωματική κακοποίηση.

Η γυναίκα που παρέλαβε τα δίδυμα πρόσθεσε ότι τα παιδιά διηγήθηκαν επίσης ότι μερικές φορές το μοναδικό γεύμα τους μέσα στην ημέρα ήταν ένα σάντουιτς. «Αν έκαναν οποιοδήποτε είδος θορύβου, δεν θα τα τάιζαν», είπε η γυναίκα, προσθέτοντας ότι τα λόγια τους προκάλεσαν από την ίδια δάκρυα «απογοήτευσης, θυμού και θλίψης».

Οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι από το οποίο είχαν φύγει τα δίδυμα, αλλά η Duncan, 40 ετών, και ο Terrell, 27 ετών, είχαν εξαφανιστεί. Το ίδιο και άλλα πέντε παιδιά ηλικίας μεταξύ επτά και 14 ετών.

Οι αρχές εξέδωσαν το λεγόμενο Amber Alert ζητώντας τη βοήθεια του κοινού για την ανεύρεση των ανηλίκων, μεταδίδοντας τα στοιχεία τους στα μέσα ενημέρωσης και σε ηλεκτρονικές πινακίδες στους δρόμους.

Αρκετές ώρες αργότερα, αστυνομικοί της πολιτειακής αστυνομίας της Λουιζιάνα είδαν το αυτοκίνητο της Duncan λίγο έξω από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα στο Μπατόν Ρουζ. Πλησίασαν και συνέλαβαν το ζευγάρι.

Μαζί τους βρισκόταν μόνο ένας 18χρονος. Οι τροχονόμοι βρήκαν αργότερα τα υπόλοιπα παιδιά στο σπίτι ενός συγγενή όπου τα είχαν αφήσει ο Terrell και η Duncan.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook