Φρίκη στο Ίλιον – Η δικογραφία: «Ήταν σαν παιχνίδι, βίασαν κι εμένα»

φρίκη-στο-ίλιον-η-δικογραφία-ήταν-σ-1602333

Η ιστορία στο Ιλιον με κεντρικά πρόσωπα τα οκτώ αγόρια και τα τέσσερα κορίτσια που βίαζαν, κατέγραφαν και διοχέτευαν στο σχολείο το φρικτό βίντεο με τον βιασμό του συμμαθητή τους, σοκάρει και προειδοποιεί: Εφηβοι που δεν μπορούν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος εκφράζονται με ιδιαίτερη αγριότητα ακροβατώντας καθημερινά στην παρανομία και παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι επιβολής που αγγίζει τα όρια της διαστροφής και της σεξουαλικής κακοποίησης. Πλέον, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ αγοριών και κοριτσιών, ενώ είναι διάχυτη στις παρέες των παιδιών η αντίληψη ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις που οδηγούν ακόμη και στο κελί της φυλακής.

Τα οκτώ παιδιά, ηλικίας 15 έως 17 ετών, στις απολογίες τους κάνουν λόγο για ένα «παιχνίδι που ξέφυγε». Ξεκίνησε ως πλάκα, με τον έναν έφηβο να πειράζει τον άλλον χωρίς μέτρο και όριο και κατέληξε σε πράξεις που οι ίδιοι πλέον οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχονται και ζητούν συγγνώμη από τον συμμαθητή τους που κακοποιήθηκε και διασύρθηκε από αυτό το κακόγουστο και αποτρόπαιο «αστείο».

Μοιάζει απίστευτο αυτό που λέει με απόλυτη φυσικότητα ένας από τους κατηγορουμένους: «Ολο αυτό ήταν μια πλάκα. Ενα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας πάνω από τα ρούχα. (σ.σ.: Σε αυτό το σημείο αναφέρεται στο πώς έγινε ο βιασμός του 15χρονου). Μου έχει συμβεί και σε μένα. Και πριν και μετά το βίντεο, αλλά δεν με πόνεσαν τα παιδιά», λέει αποκαλύπτοντας στην ουσία ότι και αυτός έχει πέσει θύμα βιασμού από την ίδια του την παρέα.

Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, τις μαρτυρίες και την έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι έφηβοι είναι παιδιά μιας κανονικής, όπως την αποκαλούμε, μέσης οικογένειας. Ζούσαν μια νορμάλ ζωή, με το σχολείο, τα φροντιστήρια, τις παρέες, όμως κάποια στιγμή έχασαν το μέτρο και τον έλεγχο και άρχισαν να κατρακυλούν στον κατήφορο. Γιατί εκτός από τα όσα έχουν συμβεί με τον βιασμό του συμμαθητή τους, το υλικό που βρέθηκε στα κινητά τους τηλέφωνα παραπέμπει σε άγουρη εγκληματική συμμορία.

Ναρκωτικά, όπλα, αλκοόλ, τσιγάρα, τζόγος και μαγκιά… Μια συμμορία που μετέτρεψε το χαμόσπιτο της νεκρής γιαγιάς του ενός σε γιάφκα ακολασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, στον χώρο βρέθηκαν από χειροπέδες και ντουλάπια γεμάτα προ φυλακτικά μέχρι μπουκάλια αλκοόλ και σύνεργα για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Ολα όσα έζησα…»

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει ο μαθητής της Α’Λυκείου τα όσα βίωσε από τους φίλους του. «Οταν τα θυμάμαι και πάω να μιλήσω για αυτά που μου έκαναν, όταν επίσης μίλαγα με τους γονείς μου για αυτά, ένιωθα μια θολούρα στο κεφάλι μου. Δεν μπορούσα να θυμηθώ καλά τι είχε συμβεί. Ενιωθα έναν κόμπο μέσα μου και με πόναγε αυτό το θέμα. Επίσης κάποια βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ επειδή το σκεφτόμουν και έκλαιγα μόνος μου.

Γενικά ένιωθα άγχος και νευρίαζα με τον εαυτό μου που δεν μπορούσα να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή. Δεν θέλω ούτε να τους δω μπροστά μου, γιατί δεν ξέρω με τι ύφος θα τους αντικρίσω». Με αυτά τα λόγια ο 15χρονος εξηγεί στην ειδική ψυχολόγο-αστυνομικό πώς αισθάνεται σήμερα που ο εφιάλτης του έλαβε τέλος και οι συμμαθητές του που τον κακοποίησαν οδηγήθηκαν στις Φυλακές Ανηλίκων του Βόλου.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook