Φρίκη στην Πάρνηθα: Βρέθηκαν νεκρά άλογα σε γκρεμό (Σκληρές εικόνες)

φρίκη-στην-πάρνηθα-βρέθηκαν-νεκρά-άλο-1692328

Φρίκη και οργή έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες με τα δύο νεκρά άλογα που βρέθηκαν στην Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα, τα ζώα βρέθηκαν σε δυσπρόσιτο σημείο, σε γκρεμό, λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Δήμου Φυλής από εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, τα ζώα εγκαταλείφθηκαν εκεί από τους ιδιοκτήτες τους και πέθαναν βασανιστικά έχοντας τραυματιστεί από την πτώση.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».

Tο Σωματείο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – «Ippothesis», γνωστοποίησε στα social media ότι κατέθεσε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία και ζήτησε την άμεση νεκροψία και ιχνηλάτηση τους, εφόσον φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

«Δεν ήταν τυχαίο που οι αρμόδιες αρχές από το 2008 δεν ήθελαν να περάσουν την καταγραφή και αναγνώριση των ιπποειδών. Όταν ξεκινήσαμε τις καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναγκάσουμε το ελληνικό κράτος να εφαρμόσει τον ευρωπαϊκό κανονισμό, ολοι μας κορόιδευαν και δεν βρέθηκε ούτε ένας να μας βοηθήσει με τα νομικά έξοδα ή να συμπορευτεί μαζί μας.

Τον Οκτώβρη του 2022 εκδόθηκε επιτέλους η Υπουργική Απόφαση. Το 2023 τα ιπποειδή στην Ελλάδα παραμένουν ζώα ενός κατώτερου Θεού».

Δείτε τις εικόνες με τα νεκρά άλογα:

 

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook