Φρίκη στην Καμπούλ – Πάνω από 40 νεκροί, τουλάχιστον 120 οι τραυματίες από την βομβιστική επίθεση

φρίκη-στην-καμπούλ-πάνω-από-40-νεκροί-τ-1273128

Σε πάνω από 40 ανέρχονται οι νεκροί και σε σχεδόν 120 οι τραυματίες από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τους New York Times.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν έκανε λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ήταν παιδιά, και για πολλούς φρουρούς των Ταλιμπάν που τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπουλ.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε κέντρο ελέγχου έξω από την κεντρικη πύλη Abbey Gate του αεροδρομίου, που παλαιότερα βρισκόταν ο βρετανικός στρατός.

Αξιωματούχος ανέφερε πως τα θύματα είναι κυρίως μεταξύ Αφγανών, ενώ γίνεται λόγος και για τρεις τραυματίες Αμερικανούς πεζοναύτες. Παράλληλα, τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως «πιθανότατα πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας» από τουλάχιστον ένα άτομο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες είναι τζιχαντιστές του ISIS.

Φόβοι για νέες επιθέσεις

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ο Γάλλος πρόξενος δήλωσε ότι θεωρείται πολύ πιθανό και νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Αντίστοιχους φόβους εκφράζουν και Αμερικανοί αξιωματούχοι ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ συγκαταλέγεται στους τραυματίες. Ωστόσο, το πολύνεκρο χτύπημα φαίνεται ότι δεν αλλάζει τα σχέδια του προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς ως ώρας δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τον Λευκό Οίκο ότι σκοπεύει να μεταθέσει την ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν – 31η Αυγούστου -, όπως δήλωσε στο Reuters καλά ενημερωμένη πηγή για την κατάσταση.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook