Φρίκη στην Ιταλία: Κακοποιούσε σεξουαλικά την 2χρονη κόρη του και πουλούσε τα βίντεο σε παιδόφιλους

φρίκη-στην-ιταλία-κακοποιούσε-σεξουα-1545400

Φρίκη στην Ιταλία. Ένας 33χρονος από τη Ρώμη που συνελήφθη, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της μόλις δύο ετών κόρης του, καθώς και για παραγωγή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, εναντίον του έχει ασκηθεί κατηγορία για εκπόρνευση 15χρονου ανήλικου.

Η σύλληψη του 33χρονου ήρθε έπειτα από έρευνα στο σπίτι και τον υπολογιστή τού φερόμενου δράστη που πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές του Μιλάνου με τη συνεργασία του εθνικού κέντρου για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας. Προηγήθηκε μια πολύπλοκη επιχείρηση από πλευράς δικαστικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, τα περιστατικά κακοποίησης του της 2χρονης «που καταγράφηκαν με iPhone, έγιναν μέσα στο σπίτι» του. Σχετικές φωτογραφίες και βίντεο στάλθηκαν σε μέλη διεθνούς παιδοφιλικής ομάδας στο διαδίκτυο.

Όταν ξεκίνησαν την έρευνα, οι ανακριτές της αστυνομίας δεν είχαν κανένα άλλο στοιχείο, παρά μόνο τα αρχεία που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και ένα ψευδώνυμο πίσω από το οποίο κρυβόταν ο δράστης. Πολύτιμο εργαλείο στην τιτάνια επιχείρηση ήταν τα μέσα τεχνολογίας, όμως αντίπαλός τους ο χρόνος, καθώς ο στόχος ήταν να εντοπιστεί άμεσα ο θύτης και να σταματήσει η κακοποίηση του παιδιού.

Καθοριστικό σημείο στις έρευνες ήταν η στιγμή που δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ -με τη βοήθεια προηγμένων γνώσεων πληροφορικής εξειδικευμένων στελεχών- ένα εργαλείο που επέτρεψε να ξεπεραστεί το τείχος της ανωνυμίας, πίσω από το οποίο κρυβόταν ο 33χρονος πατέρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στον υπολογιστή του, αποκάλυψαν στοιχεία και για σεξουαλική εκμετάλλευση σε βάρος ενός 15χρονου αγοριού. Εκτός από τα αρχεία στα οποία καταγράφεται η κακοποίηση και το smartphone που χρησιμοποιήθηκε για τη μαγνητοσκόπηση, βρέθηκαν επίσης οι λογαριασμοί που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή του υλικού παιδικής πορνογραφίας και για τη συνομιλία με τα θύματά του. Όλο το υλικό κατασχέθηκε, ενώ ο ύποπτος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, «τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι δικαστές που εργάστηκαν για την επίλυση της υπόθεσης, εντυπωσιάστηκαν» από την «απάνθρωπη φύση των εγκλημάτων που διέπραξε ο πατέρας», προσθέτοντας πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί να διαπιστωθούν, σε μόνο μία ποινική υπόθεση, όλα τα πιθανά αδικήματα που προβλέπονται από τον ιταλικό ποινικό Κώδικα σχετικά με την εκμετάλλευση ανηλίκων για παραγωγή πορνογραφικού υλικού».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook