Φρίκη στην Ινδία: Νοσοκόμος βίασε ασθενή Covid-19 – Διασωληνώθηκε και πέθανε λίγες ώρες μετά

φρίκη-στην-ινδία-νοσοκόμος-βίασε-ασθε-1222149

Σοκ προκαλεί στην Ινδία περιστατικό βιασμού μίας 43χρονης ασθενούς από νοσοκόμο, υπεύθυνο πτέρυγας, σε νοσοκομείο της χώρας, ενώ η γυναίκα πέθανε λίγες ώρες μετά από επιπλοκές κορονοϊού.

Το περιστατικό λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς το θύμα ήταν επιζήσασα της τραγωδίας του Μποπάλ το 1984. Πρόκειται για βιομηχανικό ατύχημα που συνέβη το βράδυ στις 2-3 Δεκεμβρίου 1984 στο εργοστάσιο εντομοκτόνων της Union Carbide India Limited κοντά στη πόλη Μποπάλ στην Ινδία. Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι εκτέθηκαν σε ισοκυανικό μεθύλιο και άλλα χημικά μετά τη διαρροή, που θεωρείται από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές παγκοσμίως.

Η 43χρονη που δεν κατονομάζεται έπεσε θύμα βιασμού στο νοσοκομείο Μεμόριαλ της Μποπάλ στην επαρχία Μαντία Πραντές, όπου νοσηλευόταν για κορονοϊό. Κατήγγειλε την επίθεση στην αστυνομία, αλλά λίγο αργότερα η κατάστασή της επιδεινώθηκε, διασωληνώθηκε αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε, όπως επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Ο φερόμενος δράστης της σεξουαλικής επίθεσης συνελήφθη την επόμενη ημέρα και κρατείται ακόμη εν αναμονή της δίκης του. Ο νοσοκόμος, Σαντός Αχιργουόρ, 40 ετών, φέρεται να έχει επιτεθεί σεξουαλικά και σε μια 24χρονη που εργάζεται στο νοσοκομείο, ενώ κάποια στιγμή είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Το νοσοκομείο όπου συνέβη το περιστατικό ανήκει σε όμιλο που διαχειρίζεται η κυβερνητική οργάνωση BMHRC. Ομάδα που εκπροσωπεί τα θύματα της τραγωδίας της Μποπάλ κατηγόρησε το νοσοκομείο ότι είναι σε άθλια κατάσταση και είπε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στη διοίκηση της BMHRC. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η οικογένεια του θύματος δεν γνώριζε για τον βιασμό.

Σε επιστολή προς τους αρμοδίους η ομάδα έγραψε: «Η διοίκηση της BMHRC έχει κάνει τα πάντα που ήταν στο χέρι της για να σπρώξει τη φριχτή και εγκληματική ενέργεια κάτω από το χαλί και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η οικογένεια του θύματος δεν ενημερώθηκε καν για το περιστατικό»

Ανώτατος αστυνομικός αξιωματικός είπε: «Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η πληροφορία παρέμεινε μόνο εντός της ερευνητικής ομάδας». Η ομάδα ζήτησε να τοποθετηθεί κάμερα ασφαλείας στο νοσοκομείο και επίσης όσοι έχουν ιστορικό σεξουαλικών επιθέσεων να απαγορεύεται να εργάζονται εκεί.

Οι επιζήσαντες της τραγωδίας της Μποπάλ είναι εφτά φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από κορονοϊό απ’ ό,τι οι υπόλοιποι πολίτες.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook