Φρίκη στην Ινδία: Γονείς έθαψαν ζωντανό το νεογέννητο κοριτσάκι τους | Video

Ένα περιστατικό που προκαλεί φρίκη συνέβη στην Ινδία, όπου ένα νεογέννητο κοριτσάκι θάφτηκε ζωντανό και γλίτωσε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ζευγάρι πήγε σε νεκροταφείο στην Ινδία να θάψει το νεογέννητο παιδί του, που είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. “Η αστυνομία ανακάλυψε το κοριτσάκι μέσα σε ένα πήλινο δοχείο, θαμμένο σε βάθος λίγων εκατοστών, περιέγραψε ένας αστυνομικός στην πόλη Μπαρέιλι, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Η Ινδία είναι μια χώρα όπου οι γονείς προτιμούν τα αγόρια και ο αριθμός των κοριτσιών ολοένα και μειώνεται.

«Μέσα από το δοχείο ακούστηκαν παιδικά κλάματα, ενώ βρέθηκε το φτυάρι», είπε ο αστυνομικός, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο Thomson Reuters Foundation.

«Ειδοποίησαν αμέσως τον φύλακα του νεκροταφείου, ο οποίος είπε ότι είχε δει νωρίτερα τους γονείς. Φαίνεται πως πρόκειται για απόπειρα παιδοκτονίας», εξήγησε ο ίδιος, σημειώνοντας πως το μωράκι είναι ηλικίας περίπου 5 ημερών.

Το κοριτσάκι άμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει, ενώ η αστυνομία αναζητά τους γονείς του.

Να σημειωθεί πως στην Ινδία, ο αριθμός των κοριτσιών ολοένα και μειώνεται, σύμφωνα με μια κυβερνητική έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο. Από αυτή προκύπτει ότι οι παράνομες αμβλώσεις θηλυκών εμβρύων συνεχίζονται παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί και τις κυβερνητικές προσπάθειες να σωθούν τα κοριτσάκια.

Ο αριθμός των γυναικών βάσει της έρευνας ανά 1.000 άνδρες ανερχόταν σε 896 το διάστημα 2015-2017, μικρότερος από το 898 μεταξύ 2014-2016 και από το 900 το διάστημα 2013-2015. Ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 943 στην τελευταία έρευνα του 2011.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ