Φρίκη στην Αυστρία: Συνωμοσιολόγος έκρυβε 6 μικρά παιδιά σε κελάρι – Άγνωστη η ταυτότητά τους

φρίκη-στην-αυστρία-συνωμοσιολόγος-έκ-1618045

Μια σοκαριστική υπόθεση έχει προκαλέσει φρίκη και αποτροπιασμό τις τελευταίες ώρες σε Αυστρία και Βρετανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, έξι μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών ζούσαν μέσα σε εγκαταλελειμμένο κελάρι σε ένα παράνομο κρησφύγετο χωριού της Αυστρίας μαζί με έναν 54χρονο Αυστριακό που φέρεται να ήταν φανατικός οπαδός θεωριών συνωμοσίας, και τη 40χρονη σύζυγό του.

Τα μικρά παιδιά βρέθηκαν στο παράνομο κρησφύγετο του μικρού χωριού Obritz όταν οι αστυνομικές Αρχές εισέβαλαν σε αυτό. Είχε προηγηθεί επίθεση του 54χρονου άνδρα με σπρέι πιπεριού σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι ο άνδρας επιτέθηκε σε δύο κοινωνικούς λειτουργούς την Πέμπτη και στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο καταφύγιό του. Αμέσως μετά συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα στο υπόγειο είδαν έξι παιδιά και πολλά όπλα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, είχαν υπάρξει παράπονα από ανήσυχους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι άκουγαν παιδικές φωνές από το κελάρι τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εμπλακούν οι υπηρεσίες του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής Erich Greil δήλωσε μετά την ανακάλυψη ότι ο άνδρας είχε πει κάποτε πει ότι είχε δέκα παιδιά και ήθελε να έχει «ένα κελάρι για κάθε παιδί».

Το κρησφύγετο

Το υπόγειο κρησφύγετο είχε ανακαινιστεί ώστε να διαθέτει πόρτες, παράθυρα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κάμερες παρακολούθησης, αλλά σύμφωνα με αναφορές οι συνθήκες υγιεινής ήταν άθλιες και ακατάλληλες για παιδιά.

Τα παιδιά φέρονται να μην ήταν κλειδωμένα ή παραμελημένα, δήλωσαν αστυνομικές πηγές στην Telegraph, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με την Dailymail, κατά πάσα πιθανότητα η οικογένεια ζούσε σε κελάρι, το οποίο είχε πωληθεί σε μια αγγλική εταιρεία πριν από για αρκετούς μήνες.

Οπαδός ακραίων θεωριών συνωμοσίας

Ο άνδρας φέρεται να ανήκε στους «Reichsburger», μια ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών που πιστεύουν ότι η γερμανική αυτοκρατορία εξακολουθεί να υφίσταται όπως πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι το σημερινό γερμανικό κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα διοικητικό κατασκεύασμα.

Οπαδοί της ίδιας ομάδας συνελήφθησαν στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους κατηγορούμενοι για σχέδιο βίαιου πραξικοπήματος και ανατροπής της κυβέρνησης Σολτς.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ο άνδρας ασχολήθηκε περισσότερο με θεωρίες συνωμοσίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεν είναι σαφές αν ήταν παιδιά τους

Τα παιδιά έχουν τεθεί υπό φροντίδα ενώ υπάρχουν ανησυχίες για την έλλειψη αποδείξεων ως προς την ταυτότητά τους. Στην Αυστρία όλες οι γεννήσεις πρέπει να καταγράφονται βάσει του νόμου στις τοπικές αρχές, αλλά δεν έχουν βρεθεί αρχεία για κανένα από τα 6 παιδιά.

Οι γονείς φέρονται να ισχυρίζονται ότι και τα πέντε παιδιά γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο πατέρας τους φέρεται να εργαζόταν.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook