Φρίκη… Πάνω από 1.500 νεκροί για δεύτερο 24ωρο στις ΗΠΑ, ξεπέρασαν τις 23.000 τα θύματα

φρίκη-πάνω-από-1-500-νεκροί-για-δεύτερο-24ω-1027316
Φωτογραφία Reuters

Μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ ο κορονοϊός θέρισε άλλες 1.509 ζωές. Ο νέος απολογισμός των θυμάτων τις πανδημίας στη χώρα είναι ίσος με εκείνον που καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο νεότερος ημερήσιος απολογισμός αυξάνει σε 23.529 το σύνολο των νεκρών αφότου ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας.

Στις ΗΠΑ πάνω από 550.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Πάνω από 10.000 νεκροί στη Νέα Υόρκη

Χθες Δευτέρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, ξεπεράστηκε το συμβολικό όριο των 10.000 νεκρών εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο εκτίμησε πάντως ότι «το χειρότερο» στάδιο της κρίσης έχει «ξεπεραστεί», καθώς ο καθαρός αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία (η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που μπήκαν στα νοσοκομεία και αυτών που πήραν εξιτήριο) βρίσκεται σε πτώση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, οι ΗΠΑ «πλησιάζουν στην κορύφωση» της πανδημίας.

Ακριβώς την ίδια διαβεβαίωση, ότι η επιδημιολογική καμπύλη έχει φθάσει στην κορύφωσή της και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση θανάτων και κρουσμάτων, έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μαζί με το κλιμάκιο που σύστησε για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Τραμπ σημείωσε εξάλλου με ικανοποίηση ότι οι ΗΠΑ έχουν διενεργήσει σχεδόν τρία εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ. «Τρία εκατομμύρια, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», επέμεινε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook