Φρέσκα δαμάσκηνα με τραγανή κρούστα

φρέσκα-δαμάσκηνα-με-τραγανή-κρούστα-1011105

Όποτε και να σερβίρετε αυτό το γλυκό, η επιτυχία του είναι εγγυημένη.

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:30′ Εύκολη Μερίδες: 10

Υλικά

1 κιλό φρέσκα δαμάσκηνα

5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

200 γραμ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

κοσκινισμένο

50 γραμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

150 γραμ. βούτυρο παγωμένο

κομμένο σε κυβάκια

1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το ταψί
Για το σερβίρισμα

κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Ανακατεύουμε σε μπολ την καστανή ζάχαρη (5 κ.σ.) με την κανέλα και τα πασπαλίζουμε.

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα και το κρύο βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα δάχτυλα ψιχουλιάζοντας.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα και ψήνουμε για 30΄ στους 190οC ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook