Φρεγάτες, αεροπλάνα, υποβρύχια και drones: Η προπαγάνδα της Τουρκίας με το Oruc Reis | Video

Νέο βίντεο με την πορεία του Oruc Reis έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ναυτικές Δυνάμεις της Τουρκίας, στο οποίο φαίνεται το ερευνητικό σκάφος να πλέει σε συνοδεία με τουρκικές φρεγάτες. Το βίντεο αναρτήθηκε με τον τίτλο: «45 χιλιάδες ώρες πλεύσης σε 82 ημέρες».

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι πυροδότησε την ένταση στην περιοχή της Μεσογείου «παραβιάζοντας την τουρκική υφαλοκρηπίδα», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα του «ανοίγει το δρόμο για τη διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες».

Μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης σε φόρουμ για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο» που διοργανώθηκε στην Ιταλία, ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στην Κύπρο, κατηγορώντας την πως αγνοεί προκλητικά τα συμφέροντα των Τ/Κ και της Τουρκίας στην περιοχή, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει -όπως υποστήριξε- τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ