Freedom pass και για 15αρηδες – Τα σενάρια για «γκάζι» στον εμβολιασμό των νέων

freedom-pass-και-για-15αρηδες-τα-σενάρια-για-γκά-1254969

Δεν αποτελεί είδηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά τρόπους ενίσχυσης των εμβολιασμών. Ειδικά μετά τα τελευταία στοιχεία που θέλουν τις μικρότερες ηλικίες να αποτελούν τον «εύκολο στόχο» του κορονοϊού, στην κυβέρνηση ψάχνουν τις κατάλληλες κινήσεις που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους να επιλέξουν τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή στην κυβέρνηση έχει αναπτυχθεί η συζήτηση περί της αναγκαιότητας για επιλογή «εκτός του συνήθους πλαισίου», που θα απευθύνεται στις νεαρότερες ηλικίες και θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει εισήγηση για πρωτοβουλία ανάλογη του freedom pass το οποίο έτυχε σημαντικής αποδοχής, αλλά με αποδέκτες αυτή τη φορά τους νέους μεταξύ 15-17 ετών.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση σκέφτεται να παραχωρήσει σειρά κινήτρων σε αυτή την πολύ κομβική ηλικιακή ομάδα, η οποία μπορεί να απέχει ελάχιστα από την ενηλικίωση, όμως αναπτύσσει μεγάλη κοινωνικότητα. Κοινωνικότητα που όσο και αν είναι αναγκαία κρύβει πολλούς επιδημιολογικούς κινδύνους.

Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές μια και η σχετική σκέψη βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο. Κανείς λοιπόν δεν γνωρίζει αν θα πρόκειται για οικονομικό κίνητρο (κάτι μάλλον δύσκολο μια και μιλάμε για ανηλίκους) ή για κάποιες διευκολύνσεις σε δραστηριότητες που μπορούν να χαρακτηριστούν αγαπημένες για τα παιδιά αυτά.

Υπήρξαν πάντως ορισμένες πληροφορίες που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτοιμο να κάνει ανακοινώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Σε κάθε περίπτωση, στο Μέγαρο Μαξίμου κρίνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό των μαθητών άνω των 12 ετών, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για την πιθανότητα τα σχολεία να λειτουργήσουν ως χώροι υπερμετάδοσης του ιού, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία.

liberal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook