Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Ανδρουλάκη και Τσαβούσογλου στο Ευρωκοινοβούλιο

φραστικό-επεισόδιο-μεταξύ-ανδρουλάκ-1104336

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Oι τόνοι ανέβηκαν όταν ο τούρκος υπουργός χρησιμοποίησε περισσότερο χρόνο απ’ όσο δικαιούταν στη δευτερολογία του με αποτέλεσμα να μην μείνει χρόνος για να κάνουν ερωτήσεις οι ευρωβουλευτές για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά τη διαμαρτυρία του Νίκου Ανδρουλάκη για το γεγονός, ο Τσαβούσογλου απάντησε «αν δεν σας αρέσει, σταματάμε την τηλεδιάσκεψη», ενώ με τη σειρά του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».

Παρά τη διαμαρτυρία δεν υπήρχε χρόνος για να γίνουν ερωτήσεις στον τούρκο ΥΠΕΞ, από τη στιγμή, μάλιστα, που αποχωρούσαν από τον χώρο οι μεταφραστές και οι διερμηνείς.

«Για να καταλάβετε τι έγινε με τον Τσαβούσογλου, το πρωί ο κ. Βαρβιτσιώτης δέχθηκε περισσότερες από 20 ερωτήσεις από τους ευρωβουλευτές, ενώ ο τούρκος υπουργός δέχθηκε μόνο μετά την πρωτολογία, όπου τον ρωτούν οι εκπρόσωποι που έχουν οριστεί από τις παρατάξεις», δήλωσε στο enikos.gr ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Τσαβούσογλου μίλησε για ένα θέμα που αφορά τη χώρα, την Ελλάδα και δεν μπόρεσαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές και οι υπόλοιποι μετά την κατάχρηση του χρόνου που έκανε, να τον ρωτήσουν συγκεκριμένα πράγματα για όσα κάνουν οι Τούρκοι στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ακόμη.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook