Fraport Greece για αεροδρόμιο Χανιων: «Η Ryanair λέει τα ίδια παντού – Οι τιμές δεν επηρεάζονται από τα τέλη αεροδρομίων» | Video

fraport-greece-για-αεροδρόμιο-χανιων-η-ryanair-λέει-τα-ί-1533113

Απάντηση στις αιτιάσεις της αεροπορικής εταιρίας Ryanair έδωσαν τη Δευτέρα στελέχη της Fraport, σε εκδήλωση στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Αλεξάντερ Ζινελ, είπε ότι οι τιμές των εισιτηρίων σήμερα ελάχιστα επηρεάζονται από τα τέλη αεροδρομίου.

«Οι τιμές των εισιτήριων σήμερα δεν έχουν να κάνουν με την απόσταση, έχουν ελάχιστα να κάνουν με τα τέλη αεροδρομίου, κυρίως είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Η Ράιαν θέλει βελτίωση του bottom line της. Είναι επιχειρηματίες, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Για μας η εταιρία αυτή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης. Αλλά δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε πελάτες, δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τους μάκρους και τους μεγάλους. Πρέπει να τηρούμε τις ίδιες τιμές και για όλα τα αεροδρόμια, τις καθορίζουμε για ένα έτος.»

Είπε ακόμα ότι η ιστορία αυτή επαναλαμβάνεται συχνά και σε διάφορα αεροδρόμια, και οχι μόνο στην Ελλάδα:

«Η Ράιαναιρ λέει την ίδια ιστορία παντού. Μας κατηγορεί όταν σταματάει τη σεζόν. Αλλά η αλήθεια είναι πως όλες οι εταιρίες σταματάνε τον χειμώνα, γιατί δεν υπάρχει αρκετή δουλειά. Και για να έρθει κόσμος πρέπει να έχει ηδη ξενοδοχεία ανοιχτά και να βρει έτοιμο περιβάλλον. Δεν είναι θέμα τελών.

Αν υπήρχε αγορά, όλες οι εταιρίες θα έτρεχαν να βαλουν αυτά τα δρομολόγια. Δεν το κάνουν όμως και στο τέλος της χρονιάς δεν κατηγορούν τα αεροδρόμια. Γιατί; Γιατί ξέρουν ότι η σεζόν τελειώνει, τόσο απλά» εόπε ο κ Ζινελ.

Ο Γιώργος Βηλος, διευθυντης ανάπτυξης αεροδρομίων, τόνισε οτι η ιρλανδική εταιρία ανοίγει και κλείνει βάσεις και δεν επηρεαζεται από τα τέλη, ενώ για τα ίδια τα τέλη τόνισε ότι περιορίζονται από τη σύμβαση παραχώρησης.

«Εμείς εξυπηρετούμε τις ανάγκες και όταν η κίνηση θα ξεπεράσει συγκεκριμένα επίπεδα, θα επεκτείνουμε το αεροδρόμιο. Αυτό προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης. Και η έκπτωση των 7 ευρώ που δίδεται στους νέους προορισμούς αφορά τους πάντες, καθώς τον χειμώνα δεν υπάρχουν δρομολόγια.»

Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ξεκαθαρίστηκε ότι η τιμολογιακή πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει. Στη συζήτηση έγινε ακόμα αναφορά στο ραντάρ του αεροδρομίου, για το οποίο τα στελέχη της εταιρίας ανέφεραν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη συνεννόησης μεταξύ ΥΠΑ και ΠΑ, έδωσαν όμως χρονοδιάγραμμα 18 μηνών για τη λειτουργία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook