Fraport: Απίθανη η ανάληψη των 14 αεροδρομίων φέτος

fraport-απίθανη-η-ανάληψη-των-14-αεροδρομίων-φ-260948

H γερμανική Fraport ανέφερε πως θεωρεί απίθανο να αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων εντός του 2015.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, τα τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα για τη συμβασιοποίηση της παραχώρησης είναι αρκετά ενώ κεντρικό είναι το ζήτημα εξασφάλισης της χρηματοδότησης του σχεδίου.

Εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ανέφερε την Πέμπτη στο Reuters πως «θεωρείται απίθανη» η ανάληψη της διαχείρισης φέτος «μετά την μακρά διακοπή στις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά».

Πηγές από την αγορά που επικαλείται Το Βήμα, αναφέρουν ότι ο βασικός λόγος των επιφυλάξεων είναι η απροθυμία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει υπό τις παρούσες συνθήκες επενδυτικά έργα στην Ελλάδα αλλά και η ρητορική που είχε επικρατήσει ενδιάμεσα από την Αθήνα. Τα δε capital controls έχουν επιδράσει δυσμενώς στο κλίμα στους ξένους επενδύτες.

Πρακτικά, όπως προεξοφλούν, θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που θα ανοίξει τον δρόμο για την υπογραφή της συμφωνίας. Στη συνέχεια, θα απαιτηθούν τουλάχιστον οκτώ μήνες από την κοινοπραξία, προκειμένου να επιχειρήσει να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του πρότζεκτ.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook