Φραουλόπιτα

Ανάποδο κέικ με καραμελωμένες φράουλες

Εύκολη 5 μερίδες 1 Ώρα

Υλικά 
βούτυρο για το ταψί
1 1/4 φλ. ζάχαρη
2 κ. σούπας corn flour
1 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ
1/2 kg φράουλες σε ροδέλες
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλ. σιμιγδάλι
1 1/2 κ. γλυκού baking powder
1/2 κ. γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. γάλα
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 25 cm και άλειψε τις επιφάνειες με βούτυρο. Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, το corn flour, το τζίντζερ και τις φράουλες.

Χτύπα στο μίξερ ή με το χέρι την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Πρόσθεσε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλιας και ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Άπλωσε τις φράουλες στο ταψί και από πάνω ρίξε τη ζύμη και άπλωσέ την καλά.
Ψήσε για 30 με 35 λεπτά μέχρι το κέικ να πάρει χρώμα, άφησε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και κόψε το γλυκό για σερβίρισμα.

tlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ