Ολυμπιακοί αγώνες – Σφυροβολία: Δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό οι Χανιώτες Φρανζεσκάκης – Αναστασάκης

ολυμπιακοί-αγώνες-σφυροβολία-δεν-κα-1260231

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολίας των Ανδρών, στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, που μετείχε στο α΄ προκριματικό γκρουπ, είχε καλύτερη ρίψη στα 72 μέτρα και 19 εκατοστά με την πρώτη προσπάθεια και κατετάγη 13ος.

Το μίνιμουμ όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 77,50 μέτρα κι αν δεν καταφέρει να το φτάσει κανένας, τότε στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες βολές.

Από τον όμιλο του Φραντζεσκάκη το όριο υπερέβησαν μόνοι οι Κεντέν Μπιγκό (Γαλλία, 78,73μ.) και Μιχάιλο Κόχαν (Ουκρανία, 78,36μ.).

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, ο Χανιώτης ρίπτης υπογράμμισε ότι έκανε το ταξίδι στο Τόκιο με στόχο «να πάω τελικό, όχι για να στενοχωριέμαι… Νομίζω ότι τα μέτρα στα οποία θα «κλείσει» ο τελικός είναι στις δυνατότητές μου, αλλά δεν βγήκε».

Μετά τον Χρήστο Φραντζεσκάκη και η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στη σφυροβολία Ανδρών στο Τόκιο, ο Μιχάλης Αναστασάκης, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Ο Αναστασάκης είχε την πρώτη ρίψη του στα 73.52, ενώ η δεύτερη, ήταν στα 73.22. Η τρίτη βγήκε άκυρη, καθώς ήταν πολύ χαμηλή και κάπως έτσι, ο Έλληνας αθλητής, αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Ο Αναστασάκης ήταν 22ος στο δεύτερο γκρουπ, ενώ νωρίτερα και ο Φραντζεσκάκης αποκλείστηκε από τον τελικό, όντας 25ος.

enikos.gr/sdna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook