Φραντζεσκάκης-Αναστασάκης: Από τα χωράφια των Χανίων, στο παλάτι του χαλίφη στην Ντόχα | Video

φραντζεσκάκης-αναστασάκης-από-τα-χωρ-926793

Οι Χανιώτες σφυροβόλοι Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης, λίγο πριν αναχωρήσουν για το 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Κατάρ, μίλησαν για την προετοιμασία τους, τους στόχους τους αλλά και τα όρια τους στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο 25χρονος Αναστασάκης με ατομικό ρεκόρ 77,72 μέτρα και εφετινό 76,63 μέτρα θα προσπαθήσει να κάνει μία καλή εμφάνιση στη δεύτερη παρουσία του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Μακάρι να γίνει η υπέρβαση»

«Το ιδιαίτερο που έχει αυτή η διοργάνωση είναι η κορυφαία διοργάνωση του στίβου και συγκεντρώνει την ελίτ. Η διοργάνωση διεξάγεται σε μία πόλη με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, ελπίζουμε σε μία καλή εμφάνιση».

Οσο για το μεγάλο του στόχο είπε: «Κυνηγάω επίδοση κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ που είναι κοντά στα 76 μέτρα. Η πρόκριση λογικά θα κλείσει κοντά στα 75 ίσως και 75,5 μέτρα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κάνω μία υπέρβαση».

Από τα χωράφια στο «Χαλίφα»

Ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Οι περιπέτειες του 19χρονου και του προπονητή του Κωστή Παπαμαρκάκη που προετοίμαζε τους αθλητές του σε ένα χωράφι χωρίς κλοβό και τα στοιχειώδη για μία προπόνηση έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Ωστόσο μέσα από τις κακουχίες και τις ελλείψεις γεννήθηκε ένα μεγάλο αστέρι που αναδείχτηκε ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στου εφήβους και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του σε παγκόσμιο ανοικτού στίβου.

«Η σεζόν έχει πάει πολύ καλά εφέτος. Έχουμε κάνει την σωστή προπόνηση το καλοκαίρι. Είμαι σωματικά έτοιμος και χαρούμενος μόνο και μόνο που θα συμμετάσχω σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Είναι η πρώτη μου διοργάνωση τόσο μεγάλη οπότε ότι και να καταφέρω θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αρκεί βέβαια να είμαι πολύ χαμηλά».

«Ευτυχώς είχαμε κλοβό»

Όταν οι άλλοι αθλητές που συναγωνίζεται ο Φραντζεσκάκης έχουν όλες τις ανέσεις, ο ίδιος έριχνε βολές σε χωράφι της Ιερισσού Κλαδισσού, στη συνέχεια του παραχωρήθηκε ένας χώρος από τον επιχειρηματία Μανώλη Θωμαδάκη και από το καλοκαίρι του 2019 πανηγυρίζει που έκανε ρίψεις σε κλοβό ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στις διεθνείς συνθήκες του αγωνίσματος!

«Ευτυχώς από εφέτος ξεκινήσαμε να κάνουμε προπονήσεις με κλωβό. Ευχαριστώ τον φίλο του προπονητή μου (σ.σ.Κωστής Παπαμαρκάκης) κύριο Μανώλη Θωμαδάκη. Βοήθησε και ο σύλλογος μου “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ετσι από του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα».

Ευχαριστήριο στην Περιφέρεια και «έχει ο Θεός»

Ο Φραντζεσκάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την υλικοτεχνική υποδομή που του παρείχε στην κρίσιμη περίοδο της προετοιμασίας του, αλλά και στις υποσχέσεις του νέου υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που υποσχέθηκε να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα χρόνια αιτήματα των αθλητών της σφυροβολίας όπως έναν αγωνιστικό χώρο με διεθνείς προδιαγραφές για τα αγωνίσματα των ρίψεων.

«Είμαι πολλά μικρά πράγματα που σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που θα αγοράσουμε εξοπλισμό για να γίνει πιο εύκολα η προπόνηση. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας και από του χρόνου “έχει ο Θεός” και πιστεύω να πάμε καλύτερα».

Ο στόχος στη Ντόχα

Οσο για τον αγωνιστικό του στόχο στη Ντόχα ο Φραντζεσκάκης είπε: «Το ατομικό μου εφέτος είναι 76,67 μέτρα. Με αυτή την επίδοση θα είμαι τελικό. Είναι ανοικτά όλα, είναι μεγάλος αγώνας και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook