Φραντσέσκο Τζόρτζι: Παρατείνεται για ακόμα δύο μήνες ο κατ’ οίκον περιορισμός με βραχιολάκι

φραντσέσκο-τζόρτζι-παρατείνεται-για-1675262

Για ακόμα δύο μήνες θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι για την εμπλοκή του σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate όπως αποφάσισαν οι βελγικές Αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir, το Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε την Πέμπτη να παρατείνει για δύο μήνες την προφυλάκιση του Φρντσέσκο Τζόρτζι.

Ο Φρντσέσκο Τζόρτζι είχε αφεθεί βγει από τη φυλακή και είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου από τις 23 Φεβρουαρίου, αφού είχε περάσει τουλάχιστον δύο μήνες στη φυλακή.

Πλέον το συμβούλιο επέκτεινε το συγκεκριμένο μέτρο για δύο ακόμα μήνες.

Ποιοι εμπλέκονται στο Qatar Gate

Πολλοί άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, με πρώτο τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι που φέρεται να είχε στήσει το σύστημα. Ο πρώην ευρωβουλευτής έχει παραδεχθεί πως έλαβε χρήματα από το Κατάρ για να επηρεάσει πολιτικές αποφάσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Έχει δηλώσει μεταμέλεια και συνεργάζεται με τις Αρχές στην έρευνα.

Ακολουθεί ο Τζόρτζι πρώην βοηθός του Παντσέρι στο Ευρωκοινοβούλιο και ο άνθρωπος που θεωρείται το δεξί χέρι του «εγκεφάλου» του Qatar Gate αλλά και στη ΜΚΟ Fight Impunity.

Η σύντροφος του Τζόρτζι, Εύα Καϊλή και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επίσης κατηγορείται, όπως και οι λομπίστες Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα και Λούκα Βισεντίνι, πρώην γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ένωσης Εμπορίου.

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα έχει κατηγορηθεί από τον Παντσέρι και τελικά του αποδόθηκαν κατηγορίες στις 11 Φεβρουαρίου, δύο μήνες μετά από τους υπόλοιπους.

Η σχέση της Εύας Καϊλή με τον Τζόρτζι

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι ημέρες, αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή, η τελευταία από όσους είχαν προφυλακιστεί για το Qatargate. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ευρωβουλευτής και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μένουν σε διαφορετικά σπίτια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η σχέση της με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει ως εξής: «η επικοινωνία που έχουν ουσιαστικά αφορά στη σχέση με το παιδί, δεν κουβεντιάζουν άλλα θέματα».

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook