Φραγκάκης: Στο 20% σε σχέση με πέρυσι η τουριστική κίνηση – Τα δείγματα για την επόμενη περίοδο

φραγκάκης-στο-20-σε-σχέση-με-πέρυσι-η-του-1080661

Την κατάσταση που επικρατεί στον τουριστικό κλάδο της χώρας, τις εκτιμήσεις για τη σεζόν αλλά και την προετοιμασία για του χρόνου, περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Super FM 89.6 και τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού για φέτος, αποκαλύπτοντας δε ότι αν δεν είχε έλθει η πανδημία του κορονοϊού στη ζωή μας, το 2020 προμηνυόταν ως «μια εξαιρετική χρονιά»:

«Τον Μάρτιο είχαμε μία αύξηση 25% στις προκρατήσεις για τη χώρα μας, θα ήταν μια εξαιρετική χρονιά και ο κόσμος του Τουρισμού την περίμενε πως και πως. Εντέλει τα σχέδια ανατράπηκαν.

Τώρα και σύμφωνα με τα δεδομένα, η εκτίμηση είναι ότι η σεζόν θα κλείσει στα τέλη Οκτωβρίου με μια κίνηση της τάξεως του 20% κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι. Είναι σαφώς καλύτερα η εικόνα, από το 0 που είχαμε τον Μάρτιο» είπε ο ΓΓ του ΕΟΤ.

Ακόμα για τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για την τρέχουσα σεζόν, τόνισε ότι και ο Αύγουστος θα πάει κάπως καλύτερα σε σχέση με την αρχή της σεζόν, το ίδιο και για τον Σεπτέμβρη, ενώ πιο «νεφελώδες» είναι το κλείσιμο της σεζόν για τον Οκτώβρη, που εξαρτάται άμεσα από τα επιδημιολογικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως 750.000 άνθρωποι που εργάζονται στον Τουρισμό στηρίχθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση από την αρχή της κρίσης, με ένα πλέγμα μέτρων που κόστισαν περίπου 12-13 δις, με άμεσα είτε έμμεσα βοηθήματα.

«Θέλαμε να ανοίξουμε άμεσα τη σεζόν για να μπορέσουν να δουλέψουν όσο γίνεται περισσότερος κόσμος και να κινηθεί η οικονομία στο πλαίσιο του εφικτού. Παραμένει πρωταρχικός μας στόχος η στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται με αυτή τη νέα πραγματικότητα» τόνισε.

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, που αποτρέπει την Στην καμπάνια προώθησης του ΕΟΤ οι ΗΠΑ ήταν εκτός, για φέτος, λόγω της κατάστασης, μαζί και με άλλες χώρες μακρινούς προορισμούς, δεδομένου ότι και οι απευθείας πτήσεις προς τη χώρα μας είναι ελάχιστες από κάποια μακρινά αεροδρόμια. Μείναμε προσηλωμένοι στους παραδοσιακούς, «κοντινούς» πελάτες σε χώρες κυρίως ευρωπαϊκές.

«Η Νο1 προτεραιότητά μας είναι να ανοίξει ο Τουρισμός μεν, να ανοίξει όμως με ασφάλεια», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας και έκλεισε αναφέροντας τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά:

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προετοιμασία για να είναι σε ετοιμότητα ο ΕΟΤ για του χρόνου, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια που αναμένεται να βρούμε μπροστά μας.

Το πρώτο πεντάμηνο θα διεξάγουμε μια μεγάλη περιοδεία, με συμμετοχή σε εκθέσεις, workshops, συνδιαφήμιση με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες αλλά με διαφήμιση κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα κατά 80% και με ένα 20% θα πάμε στα παραδοσιακά έντυπα και ραδιοτηλεπτικά μέσα. Ο πρωθυπουργός έχει μεριμνήσει και υπάρχει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στον ΕΟΤ για το 2021, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook