Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες

φουσκωτή-ομελέτα-με-σπαράγγια-και-πατ-1563876

Μια ομελέτα, αν και απλή στην παρασκευή της, δεν είναι απαραίτητα και απλή ούτε στη γεύση της ούτε και στην εμφάνισή της. Αυτή η πλούσια ομελέτα, παντρεύεται με τις πατάτες, το σπανάκι και τα σπαράγγια, και γίνεται ένα κυρίως, που δεν του λείπει τίποτα.

του Γιώργου Δημητρακόπουλου

Έτοιμη σε 50′

Υλικά

300 γρ. πατάτες baby, χωρίς φλούδα

5 μεγάλα αυγά

80 γρ. αλεύρι

800 ml φρέσκο γάλα πλήρες

400 γρ. σπαράγγια από βαζάκι, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

20 γρ. βούτυρο

75 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

75 γρ. αρακά κατεψυγμένο

2 κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν, για περίπου 15΄-20΄, από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το τριμμένο μοσχοκάρυδο, εκτός από το ξίδι και το κρεμμύδι.
  • Βουτυρώνουμε καλά μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι.
  • Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, τη γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook