«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος: Συγκρίνετε εδώ και δείτε αν πληρώνετε πολλά

φουσκωμένοι-λογαριασμοί-ρεύματος-1283109

Aυξήσεις έρχονται στους λογαριασμούς ρεύματος το επόμενο διάστημα, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας, ζητώντας από τους πολίτες να προχωρήσουν σε έρευνα αγοράς.

Πώς μπορείτε όμως να συγκρίνετε -και να γνωρίζετε -αν πληρώνετε πολλά στη ΔΕΗ ή στον πάροχό σας;

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναμένεται να θέσει σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο δυναμικής ενημέρωσης και υποστήριξης των καταναλωτών «My Rae». Πρόκειται για την νέα πλατφόρμα ενημέρωσης, μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα μπορούν να πληροφορηθούν με διαφάνεια για τα τιμολόγια, τις χρεώσεις και τους όρους προμήθειας ενέργειας.

Μέχρι τότε, βρίσκεται σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή της ΡΑΕ energycost.gr που αποτελεί εργαλείο σύγκρισης τιμών για τους καταναλωτές. Παρέχει ενημέρωση στους καταναλωτές και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα κατάθεσης παραπόνων.

Μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις ΕΔΩ

Η υπηρεσία της σύγκρισης λειτουργεί ως εξής:

Ο καταναλωτής συμπληρώνει πέρα από βασικά στοιχεία της παροχής του και τη χρήση που κάνει σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Δίνονται επιλογές μήνα, τετραμήνου και έτους.

Εναλλακτικά ο καταναλωτής, εφόσον δε γνωρίζει με ακρίβεια τις καταναλώσεις του, δύναται να επιλέξει τη χρήση του μέσου εθνικού όρου για την κατηγορία τιμολογίου που επιθυμεί να ενημερωθεί.

Η «Αναζήτηση» σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για το ποιές εταιρείες προσφέρουν ποιά προϊόντα ή υπηρεσίες που χρειάζεστε, δηλαδή έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις επιχειρήσεις, να αναζητήσετε τα ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες που διαθέτουν και να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά τους.

Η «Σύγκριση» δίνει τη δυνατότητα προσομοίωσης των διαθέσιμων ενεργειακών προϊόντων ως προς τα χαρακτηριστικά και το κόστος τους, μέσω συμπλήρωσης και επιλογής κάποιων πεδίων, όπως τον τύπο της εγκατάστασής σας, την κατανάλωση ενέργειας και ορισμένων άλλων χαρακτηριστικών των τιμολογίων (όπως εκπτώσεις). Σε κάθε σύγκριση, τα αποτελέσματα διαφοροποιούνται ανάλογα με τα πεδία που συμπληρώνετε και επιλέγετε, αλλά και τα στοιχεία κατανάλωσης που εισάγετε.

Υπάρχει Εγχειρίδιο Χρήσης, στο οποίο μπορείτε να δείτε σε αναλυτικά βήματα το πώς πραγματοποιείται μια Αναζήτηση ή μια Σύγκριση ενεργειακών προϊόντων στο κεντρικό μενού κάτω από την ένδειξη ΕΣΤ .

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook