Φούσκωμα: Έτσι θα αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά λίγο πριν το καλοκαίρι

φούσκωμα-έτσι-θα-αποκτήσετε-επίπεδη-κ-1055174

Σας πιάνει ο τρόμος και μόνο στη σκέψη της αγοράς του νέου καλοκαιρινού μαγιό; Αναρωτιέστε πώς θα… ξεφουσκώσετε έστω  και λίγο ενόψει καλοκαιριού. Και ο χρόνος κυλά αντίστροφα! Είναι πλέον αργά;

Πριν απογοητευτείτε μάθετε ότι υπάρχει τρόπος να «ξεφουσκώσετε» εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα «ξεφουσκώματος», που δεν είναι ακριβώς δίαιτα, γι’ αυτό και δεν συστήνεται για μεγάλο διάστημα, αλλά βοηθά στο να μειωθούν οι κατακρατήσεις και το φούσκωμα, να αυξηθεί η διούρηση, οι κενώσεις και οι καύσεις, ώστε να χάσετε περίπου τρία κιλά σε 4 με 6 εβδομάδες.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην ισορροπία δυο πολύτιμων ηλεκτρολυτών του καλίου και του νατρίου. Το νάτριο (το αλάτι)είναι ένοχο για την κατακράτηση και το φούσκωμα, ενώ το κάλιο έχει την αντίθετη δράση. Μαζί με το νερό ευνοεί τη διούρηση – άλλωστε τα βασικά συστατικά των λαχανικών και των φρούτων είναι το κάλιο και το νερό, γι’ αυτό και τα φρούτα συστήνονται για την διούρηση και το «ξεφούσκωμα» και την αποτοξίνωση.

Επιπλέον, αυξάνοντας τα λαχανικά και τα φρούτα, καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες, που σας χορταίνουν και βοηθούν στο να έχετε περισσότερες κενώσεις,ειδικά όταν πίνετε μαζί τους και πολύ νερό, ενώ μειώνοντας τις αλμυρές και τις έτοιμες και συσκευασμένες τροφές -που είναι συνήθως και οι πιο λιπαρές- χάνετε και λίπος.

Εστιάστε, λοιπόν, σε φρούτα, λαχανικά, μυρωδικά, ανάλατους ξηρούς καρπούς, άπαχη πρωτεΐνη και αποφύγετε τα τηγανητά, τα συσκευασμένα και έτοιμα τρόφιμα, τις ζύμες και τα αρτοσκευάσματα, τις κονσέρβες, τα γαλακτοκομικά (κυρίως τα τυριά, που εκτός των άλλων είναι αλμυρά και λιπαρά) και τα λιπαρά κρέατα.

Πολλές φυτικές ίνες έχουν ο λιναρόσπορος, τα καρότα, οι αγκινάρες, τα ακτινίδια, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και το πίτουρο βρόμης. Αποφύγετε ό,τ σας ενοχλεί ωστόσο σε περίπτωση που έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Προσπαθήστε, επίσης, να περπατάτε ζωηρά για 20΄ καθημερινά και, το σημαντικότερο, να μην αγνοείτε τα μηνύματα του εντέρου σας επειδή, για παράδειγμα, βιάζεστε ή δεν είστε σπίτι σας.

ygeiamou.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook