Φοβούνται για έξαρση κορονοϊού στα σχολεία… Μπαίνουν θάλαμοι covid στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

φοβούνται-για-έξαρση-κορονοϊού-στα-σχ-1291510

Η πανδημία στα Χανιά μπορεί να είναι σε ύφεση τις τελευταίες εβδομάδες όμως ο φόβος για έξαρση στα σχολεία είναι υπαρκτός και στο Νοσοκομείο Χανίων ήδη έχει προετοιμαστεί ειδικός θάλαμος για κορονοϊό στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων με δυνατότητα νοσηλείας έως οκτώ παιδιών.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέας, «με την καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, έχουμε διαμορφώσει ήδη έναν θάλαμο νοσηλείας με 4 κλίνες με όλες τις προδιαγραφές και αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανάπτυξη ακόμα 4 κλινών σε ειδικό θάλαμο μέσα στην παιδιατρική κλινική». Ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί παιδί.

Σε ύφεση η πανδημία

«Υπάρχει μία ύφεση, την οποία την παρακολουθούμε με σκεπτικισμό γιατί έχουμε και το άνοιγμα των σχολείων, από το οποίο ακόμα δεν έχουν φανεί οι συνέπειες» τόνισε από τη μεριά της η Ειρήνη Λαγουδάκη, παθολόγος, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπέας, τον Σεπτέμβριο χρειάστηκαν νοσηλεία 66 ασθενείς σε σχέση με 171 τον Αύγουστο: «Από ‘κει που είχαμε φτάσει σε μια κορύφωση του πανδημικού κύματος τον Αύγουστο με πληρότητες που έφταναν το 100% στις κλινικές και 9 ασθενείς στην ΜΕΘ, τώρα καταγράφεται μία αποσυμφόρηση. Δύο ασθενείς βρίσκονται στην ΜΕΘ και στις δύο κλινικές νοσηλεύονται 19 ασθενείς – όλοι ανεμβολίαστοι» σημείωσε.

Με την ευκαιρία, ο κ. Μπέας, ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του ιδρύματος που έσπευσε να εμβολιαστεί, αναφέροντας πως το ποσοστό εμβολιασμού φτάνει το 93% (ΕΔΩ) όπως έγραψε το zarpanews.gr

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο περιθώριο των ανακοινώσεων για το ιατρείο post covid που λειτουργεί κάθε Τετάρτη στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook