Φόβοι πως θα ξεπεράσουμε τα 100 κρούσματα στην Κρήτη – Πλησιάζουν το «βαθύ κόκκινο» τα Χανιά

φόβοι-πως-θα-ξεπεράσουμε-τα-100-κρούσματ-1187520

Τριψήφιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που θα ανακοινωθούν απόψε για την Κρήτη, ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος.

Την…τρελή «κούρσα» των μολύνσεων οδηγεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Ο κ. Σουρβίνος μάλιστα υπονόησε ότι ενδεχομένως στο νησί βρίσκεται κι άλλη μετάλλαξη, κάτι που πάντως θα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη στην σημερινή ενημέρωση.

Η πίεση που δέχεται η Κρήτη είναι πρωτόγνωρη, παρατήρησε ο κ. Σουρβίνος. Το Ηράκλειο πιάνει… ταβάνι, ενώ τα Χανιά βρίσκονται σε επικίνδυνη ανοδική τροχιά. Τα μηνύματα που λαμβάνονται από τον δυτικότερο νομό της Κρήτης δεν γεννούν αισιοδοξία. Κι ίσως η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι μια… ανάσα απ’ το κόκκινο, εξέλιξη η οποία θα «σφραγιστεί» αύριο.

Εντελώς διαφορετικά είναι τα πράγματα στο Λασίθι, όπου οι κάτοικοι δοκιμάστηκαν το προηγούμενο διάστημα, τήρησαν τα μέτρα και τώρα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Οι ενδείξεις απ’ τα λύματα δείχνουν πολύ χαμηλό ιικό φορτίο.

Συνεχίζεται η πίεση στο Βενιζέλειο – Ανοίγει και 4η κλινική covid

Ενδεικτική των εξελίξεων είναι η κατάσταση που έχε διαμορφωθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση.

Η τρίτη κλινική covid-19 γέμισε, και ετοιμάζονται να ανοίξουν τέταρτη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Γιώργος Χονδροζουμάκης

Σήμερα είναι και μέρα εφημερίας, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα θα υπάρξουν κι άλλες νοσηλείες.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook