«Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω» – Συγκλονίζει ο Χανιώτης φοιτητής που τραυματίστηκε από τα επεισόδια στο ΑΠΘ | Video

φοβήθηκα-ότι-θα-πεθάνω-συγκλονίζε-1454918

Το ημερολόγιο γράφει 26 Μαΐου 2022. Η αστυνομία πυροβολεί με κρότου λάμψης στο κεφάλι, έναν φοιτητή. Ξανά. Λίγη ώρα μετά, μία φωτογραφία συγκλονίζει τη χώρα. Ο φοιτητής κείτεται στο έδαφος αιμόφυρτος με τα μάτια ορθάνοιχτα, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ). Μετά από λίγη ώρα ένα ασθενοφόρο τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όμως τα βάσανά του δεν τελειώνουν εκεί.

Το zarpanews.gr είχε ήδη επικοινωνήσει με την αδερφή του 21χρονου Χανιώτη, η οποία δήλωσε σοκαρισμένη, η ίδια καθώς κι η οικογένειά της από το γεγονός (δείτε ΕΔΩ).

Στο Ιπποκράτειο οι πρώτοι άνθρωποι που θα αντικρύσει δεν είναι γιατροί, αλλά ένστολοι αστυνομικοί που τον ακολουθούν μέχρι μέσα στα Επείγοντα. Το Ιπποκράτειο θα τον αφήσει την ίδια μέρα και θα εκδώσει ανακοίνωση εν αγνοία του, στην οποία αναφέρεται επανειλημμένα πως δεν προέκυψαν «παθολογικά ευρήματα». Μια ανακοίνωση που γεννά πολλά ερωτηματικά, καθώς ο φοιτητής την επόμενη μέρα αναγκάστηκε να πάει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, λόγω των έντονων πόνων.

Εκεί, έγινε εισαγωγή, καθώς διαγνώσθηκε με σπασμένη γνάθο και με πολλά από τα δόντια του να έχουν μετακινηθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαιο ούτε το ότι θα σωθούν τα δόντια του, ούτε πως θα αποφύγει την εγχείρηση.

Μάλιστα, οι γιατροί του έβαλαν ειδικά σίδερα στα δόντια και για 6-8 εβδομάδες δεν θα μπορεί να μασήσει.

Ο Γιάννης Ντουσάκης μίλησε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και περιέγραψε τις στιγμές της επίθεσης, τον πανικό, και την οργή του όταν είδε στο νοσοκομείο τους ένστολους αστυνομικούς να ρωτούν επίμονα για αυτόν. Ανέφερε τι του είπαν οι γιατροί και δήλωσε πως παρά τους πόνους νιώθει τυχερός γιατί γλύτωσε από μια «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Δηλώνει πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έρχεται για να προστατέψει, αλλά για να χτυπά όποιον δηλώνει τη διαφωνία του. Και απαντά στην περίφημη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ή με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες».

Τέλος, καλεί τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές του να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

ellinofreneianet.gr

3 thoughts on “«Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω» – Συγκλονίζει ο Χανιώτης φοιτητής που τραυματίστηκε από τα επεισόδια στο ΑΠΘ | Video

  1. Όλοι εσείς που είστε υπέρ των «βιβλιοθηκών» πως νιώθετε που για άλλη μια φορά κοιμηθηκατε νοικοκυραιοι και ξυπνήσατε φασίστες…

  2. Ο συντοπιτης σου ο Διγαλης και ο Βιρβιδος θα είναι περήφανοι άραγε για τη δράση της αστυνομίας? Ειδικά ο παραλιγο ξενοδόχος και γενικά πρώην, που είναι και πανεπιστημιακος τι λεει? Γιατί ξέρουμε πολυ καλα ότι η η βιβλιοθήκη που δήθεν μας πλασαρετε και όπως σωστά ξέφυγε και σε φιλικό μέσο της κυβέρνησης το σχέδιο βιβλιοθήκη, είναι η προφαση. Στόχος είναι ο απόλυτος έλεγχος των πολιτων, η συνεχής παρακολουθηση και υποταγή. Όποτε τάισμα των δημοσκοπήσεων και τν ΜΜΕ να μας λένε για τον Μωηση. Και ξυλο κ προστιμα σε όποιον έχετε αντίθετη γνώμη. Είτε είναι Ανεμβολιαστος (αν και στη σεζόν δεν κολλάει) , είτε είναι 15χρόνος μαθητής είτε, είτε είναι κανενας φουκαράς φοιτητής… Και για αυτους που θα μου πουν για δήθεν μπαχαλάκηδες, ας θυμηθουμε πριν λιγα- ελαχιστα χρόνια τι γινόταν στα πανεπιστημια της Τουρκίας, και τι στάση κρατουσε τότε η «δημοκρατική» Νέα δημοκρατία. Και ας σκεφτούμε αν ζουμε όντως δε δημοκρατία! Αν δεν μας καταπατανε κανένα δικαίωμα και ζουμε ελευθεροι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook