Φωτίστηκε στα γαλανόλευκα ο Φάρος των Χανίων | Photos

φωτίστηκε-στα-γαλανόλευκα-ο-φάρος-των-1196818

Στα γαλανόλευκα φωταγωγήθηκαν ο Φάρος των Χανίων και το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το έτος της Ελληνικής Παλιγεννεσίας.

Ο ιστορικός φάρος, που έχει φωταγωγηθεί με πολλά χρώματα κατά καιρούς, ήρθε η ώρα να τιμήσει και το ιστορικό γεγονός παραμονή της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Παράλληλα το επόμενο τριήμερο, από τα ηχεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης των Χανίων, θα ακούγονται οι «36 Ελληνικοί Χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα, αφιερωμένοι σε όλη την Ελλάδα.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α

1. Από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.

2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α

ΠΕΜΠΤΗ 25 Μαρτίου

ΩΡΑ 07.30

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 08:30

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ώρα 11:15

⦁ Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

⦁ Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον ΑΔΦΧ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και το Δήμαρχο Χανίων.

⦁ Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

⦁ Εθνικό Ύμνος.

Ώρα 17:30

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Φωτίστηκε στα γαλανόλευκα ο Φάρος των Χανίων | Photos

  1. Εγω ενα πραμα ξερω:σημερα μπικε το παιδι μου να κανει μαθημα απο τον υπολογιστη για την 25η στην Σ…. και δεν μπηκε κανεις δασκαλος να τους πει μια κουβεντα!!!
    που επηγανε σημερα οι δασκαλοι οεο;;;Να σας ταραξει η Νικη στην αξιολογηση να μαθετε,τεμπελχαναδες!!!

  2. σιγα ρε δημαρχε ξοδευτηκες!!!!

    ουτε μια σημαια????

    ρε συ σε καθε κολονα και στυλο επρεπε να εχεις βαλει απο μια εδω και μερες και μας αναψες 2 φωτακια για να σου πουμε μπραβο???
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

  3. αγαπητή μητέρα, οι εκδηλώσεις σε ΟΛΑ τα σχολεία της χώρας έγιναν στις 24 Μαρτίου. Η ημέρα της 25ης είναι αργία για όλους όπως θα θυμάστε και από τα δικά σας μαθητικά χρόνια, αφού γίνονταν οι παρελάσεις τη μέρα αυτή. Οπότε μάλλον εσείς δεν προσέξατε το πρόγραμμα του παιδιού σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook