Φωτισμός σπιτιού: Αυτά είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε

φωτισμός-σπιτιού-αυτά-είναι-τα-συχνότ-821323

Σημαντικότερο ακόμη και από τη διακόσμηση του σπιτιού μας είναι ο φωτισμός του. Πολλά διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να “χαθούν” αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός για να τα αναδείξει. Όταν μιλάμε για φωτισμό δεν εννοούμε το κεντρικό φωτιστικό που κάθε δωμάτιο έχει, αλλά κάνουμε λόγο για τις υπόλοιπες εστίες φωτός που κάθε σπίτι πρέπει να έχει.

Πολλά είναι τα λάθη που κάνουμε μη γνωρίζοντας το σωστό τρόπο φωτισμού του σπιτιού μας και κατ’ επέκταση των δωματίων. Εμείς είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα προβλήματα και φυσικά να σας δώσουμε λύσεις για βελτίωση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κεντρικός φωτισμός Ένα από τα πιο συνήθη λάθη στο φωτισμό είναι η μία και μοναδική εστία φωτός στο δωμάτιο. Αν έχετε βαρεθεί τον κεντρικό φωτισμό του καθιστικού σας και νιώθετε πως πλέον δε σας αντιπροσωπεύει, θα ήταν προτιμότερο να τον μετατρέψετε από κεντρικό σε περιφερειακό. Ξεφύγετε από τα κρεμαστά πολυδάπανα φωτιστικά που διαχέουν το φωτισμό σε ολόκληρο το δωμάτιο και κάνουν το χώρο ψυχρό και αδιάφορο. Αφήστε που τα περισσότερα από αυτά θυμίζουν λάμπες ανάκρισης με τον έντονο και “σκληρό” φωτισμό τους. Πολλές περιφερειακές εστίες φωτός θα κάνουν το καθιστικό σας να μοιάζει ατμοσφαιρικό και μεγαλύτερο.

Ρυθμίστε την ένταση Προσαρμόστε με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου διαβαθμιστή έντασης, το γνωστό dimmer. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση των πηγών φωτισμού. Έτσι θα μπορέσετε να διαμορφώσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα για το χώρο σας ενώ μπορείτε να “παίξετε” με πάρα πολλούς φωτιστικούς συνδυασμούς. Σ’ αυτή την αλλαγή θα σας βοηθήσουν πολύ τα φωτιστικά δαπέδου, μικρά λαμπατέρ και, γιατί όχι, φωτάκια που τοποθετούνται εύκολα.

Τοποθέτηση διακόπτη Ένα ακόμα σημαντικό λάθος που κάνουμε αναφορικά με το φωτισμό έχει να κάνει με τους διακόπτες. Στις παλιότερες κατοικίες υπήρχε η τάση να τοποθετούνται σε υψηλό σημείο του τοίχου με αποτέλεσμα να ενοχλούν τόσο στην αισθητική αλλά και στην λειτουργικότητα. Πλέον είναι πιο χρηστικό να γίνεται η εγκατάστασή τους σε χαμηλότερο σημείο του τοίχου και περίπου στο ύψος της μέσης μας έτσι ώστε να μην σηκώνουμε το χέρι για να πατήσουμε το διακόπτη. Ένα ακόμα όφελος από την χαμηλή εγκατάσταση των διακοπτών είναι πως μπορούσε να αξιοποιήσουμε διακοσμητικά τους τοίχους μας χωρίς να μας ενοχλούν οι διακόπτες.

Σκοτεινά σημεία και κρυφός φωτισμός Σε κάθε σπίτι πολλά είναι τα σκοτεινά σημεία που με τη βοήθεια του σωστού φωτισμού θα αναδειχθούν καλύτερα. Ο κρυφός φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην άρτια διακόσμηση ενός χώρου καθώς μπορεί να την απογειώσει. Προτιμήστε τον πίσω από κάδρα ή ράφια δίνοντας έτσι έμφαση και βάθος.

Ρίξτε φως στη ντουλάπα σας Αν παραπονιέστε συνεχώς πως δεν έχετε τι να φορέσετε το πιθανότερο είναι πως δεν βλέπετε καλά τα ρούχα σας. Πολλές ντουλάπες εξαιτίας της θέσης τους δεν έχουν τον απαιτούμενο φωτισμό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεπιθύμητα σκοτεινά σημεία. Εμείς σας προτείνουμε να τοποθετήσετε φωτισμό στη ντουλάπα σας έτσι ώστε να ρίχνετε άπλετο φως στα συνολάκια σας.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook