Φωτιές στις Εύβοια: «Μου θύμιζε εικόνες ξεριζωμού» – Συγκλονίζει κάτοικος από το Πευκί

φωτιές-στις-εύβοια-μου-θύμιζε-εικόνε-1266050

«Μαζεύουμε τα κομμάτια μας και συνεχίζουμε», είπε στο MEGA Σαββατοκύριακο η κ. Κλεοπάτρα Παναγιώτου, η οποία άνοιξε κανονικά τον φούρνο της μετά τις φωτιές στην Ευβοια.

«Μας συγκινεί η αγάπη του κόσμου. Δεχόμαστε μηνύματα συμπαράστασης. Τους προσκαλούμε να έρθουν στο όμορφο Πευκί. Το Πευκί αντέχει. Θα μείνουμε ενωμένοι και θα το ξεπεράσουμε. Το ξέρουμε ότι μας περιμένει πολλή δουλειά, το δάσος θα κάνει πολλά χρόνια να επανέλθει, αλλά η Εύβοια θα ξαναπρασινίσει», είπε η κ. Παναγιώτου.

«Μας θυσίασαν για κάποιους άλλους, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι γροθιά στο στομάχι μας να βλέπουμε την απορία στα μάτια των νέων παιδιών που αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο», είπε και περιέγραψε το συναίσθημα που ένιωσε μόλις σηκώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής και είχαν εκκενωθεί τα περισσότερα χωριά.

«Ήταν πολύ συγκλονιστικό, μου θύμιζε εικόνες ξεριζωμού. Επικρατούσε πανικός. Όταν λάβαμε το μήνυμα της εκκένωσης προσπαθούσαμε να εξηπυρετήσουμε τους ανθρώπους και να προστατέψουμε τις περιουσίες μας».

Κανονικά θα εορταστεί στο Πευκί ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook