Φωτιές στη Φθιώτιδα – Κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

φωτιές-στη-φθιώτιδα-κάτοικοι-εγκατέ-890696
φωτό αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο κύριες πυρκαγιές στη Φθιώτιδα, με την πιο επικίνδυνη να θεωρείται αυτή στη Δίβρη, καθώς οι φλόγες βρίσκονται κοντά στο χωριό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, οι κάτοικοι να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού και υπάρχει η πληροφόρηση ότι είναι ασφαλείς.

Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φωτιά, που καίει αγροτοδασική έκταση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη Καναντέρ και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Φωτιά και στην Αγία Άννα

Η δεύτερη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Άννης Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Το lamiareport.gr, αναφέρει πως η ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, που είναι στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο. Ευτυχώς, όπως επισημαίνει, οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα κι εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook