«Φωτιά» τα γαλακτοκομικά: Οι νέες τιμές σε τυρί και γιαούρτι μετά τις αυξήσεις

φωτιά-τα-γαλακτοκομικά-οι-νέες-τιμέ-1551615

Σε επίπεδα που κανείς πριν έναν χρόνο δεν μπορούσε να φανταστεί έχουν εκτοξευτεί οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής όπως τα γαλακτομικά, δηλαδή το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα, τα οποία έχουν γίνει είδη πολυτελείας λόγω της ακρίβειας που χτυπά κατά κύματα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Πιο συγκεκριμένα, το γάλα έχει καταστεί είδος υπό εξαφάνιση, καθώς η παραγωγή του έχει γίνει αρκετά κοστοβόρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για σοβαρές ελλείψεις και στα παράγωγά του.

Η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών δυσκολεύει αρκετά την καθημερινότητα για τους εκτροφείς, με τον κίνδυνο να κλείσουν φάρμες και εργοστάσια που διατηρούν από γενιά σε γενιά, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

«Χρυσός» το γιαούρτι και το τυρί: Η πορεία των τιμών μέχρι σήμερα

«Θα έρθουν και άλλες αυξήσεις»

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο MEGA, ο τυροκόμος, Στέφανος Βακόνδιος, σημείωσε ότι επίκειται και νέο κύμα αυξήσεων.

«Οι τιμές αυτές θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά το αιγοπρόβειο γάλα, άρα περιμένουμε και άλλη αύξηση, γιατί ακόμα δεν έχουμε αγοράσει με την νέα τιμή. Έτσι θα έρθουν και άλλες αυξήσεις. Είναι δύσκολα, και οι τιμές αυτές δεν έχουν κλείσει ακόμα με τους παραγωγούς. Είναι σειρά των κτηνοτρόφων να μπουν στο παιχνίδι, είμαι και εγώ κτηνοτρόφος. Έχουμε πονέσει πάρα πολύ με αυτό το θέμα. Οι ζωοτροφές κάθε βδομάδα αυξάνονται κατά 1 λεπτό», είπε αρχικά.

«Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες αυτήν τη στιγμή, δεν μπορούμε να παραδώσουμε τις παραγγελίες. Εμείς έχουμε ένα τόνο γάλα ημερησίως, και έχουμε λιγότερο αυτή τη στιγμή, βγάζουμε και λιγότερο προϊόν», πρόσθεσε ο κ. Βακόνδιος.

Πηγή:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook