Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

φωτιά-στην-εύβοια-συνεχίζεται-η-μάχη-μ-1468684

Βελτιωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα χαρακτηρίζει η Πυροσβεστική την εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή Γάια της Εύβοιας, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες καίνε ακόμα εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

H Πυροσβεστική μιλά για δύσκολη πυρκαγιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις το απόγευμα, αλλά όπως ανέφερε αργά το βράδυ του Σαββάτου το συντονιστικό όργανο της περιοχής, το μέτωπο έχει «προσδιοριστεί» και λαμβάνονται μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στόχος ήταν να κρατηθεί η φωτιά σε καλά επίπεδα, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας που ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα, να περιοριστεί ακόμα περισσότερο και να τεθεί υπό έλεγχο.

Για το λόγο αυτό έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, ενώ όλη τη νύχτα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.

Πηγή:newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook