Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Θρακομακεδόνες, Σταμάτα, Ροδόπολη και Βαρυμπόμπη -Σε πύρινο κλοιό Άγιος Στέφανος – Κρυονέρι

φωτιά-στην-αττική-εκκενώνονται-θρακο-1262941

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. Νέα μέτωπα δημιουργήθηκαν σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκα και στο Κρυονέρι. Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων.

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε Σταμάτα και Ροδόπολη και αμέσως μετά σε Βαρυμπόμπη, όπου η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.

Οι πολίτες των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας κλήθηκαν να εκκενώσουν προς αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης προς Αχαρνές.

Νέα εστία εκδηλώθηκε και στα Πευκόφυτα, όπου οι φλόγες έφτασαν ήδη στα πρώτα σπίτια.

Καινούρια εστία δημιουργήθηκε και στο Κρυονέρι, όπου μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τα πάντα ενώ η περιοχή παραμένει χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Η επιχείρηση διεξάγεται σπίτι με σπίτι. Καμένα κτήρια, δέντρα, ζημιές στα πεζοδρόμια.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι έχουν τυλίξει στις φλόγες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση.

Οι εικόνες από τα πύρινα μέτωπα είναι δραματικές. Οι φλόγες έχουν φτάσει στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, τον οποίο έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook