Φωτιά στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – 16 άνθρωποι στο νοσοκομείο

φωτιά-στην-αχαΐα-συνεχίζεται-η-μάχη-με-1097587
Φωτό αρχείου

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Αχαΐα καθώς δόθηκε μάχη όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις για να περιοριστεί.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Αεροπλάνα και ελικόπτερα έχουν ξεκινήσει τις ρίξεις νερού ενώ οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην παραθαλάσσια περιοχή όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες μικρής ισχύος.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, στην Αιγιάλεια.

Παράλληλα ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδωσαν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, υποστηριζόμενες από τα εναέρια μέσα, για να περιορίσουν την φωτιά, να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένει στη Ζήρια σύμφωνα με το patrastimes και σε ένα μέτωπο στα Δυτικά προς την περιοχή της Παναγοπούλας,καθώς είναι δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα να επιχειρήσουν λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου.

Το πρωί της Κυριακής ο δρόμος Λαμπίρι – Άνω Ζήρια έκλεισε. Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως: Από τις 7:15 ο δρόμος Λαμπίρι – Άνω Ζήρια έκλεισε. Η αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής: ώρα 07:15 : H κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαμπίρι – Άνω Ζήρια έχει διακοπεί. Στην περιοχή πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά την μετακίνηση τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Στόχος της πυροσβεστικής είναι να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο τα ενεργά μέτωπα της φωτιά προτού πιάσει το μεσημέρι καθώς η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για ενίσχυση των ανέμως στην περιοχή.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στις περιοχές που δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο μια πρώτη καταγραφή των ζημιών σε σπίτια επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές όμως δεν υπάρχει για την ώρα σαφής εικόνα με τις πληροφορίες του patrastimes να μιλάνε για τουλάχιστον 30 οικίες , επαγγελματικούς χώρους αποθήκες και στάβλους που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν πάθει σοβαρές ζημιές.

16 άτομα στο νοσοκομείο

Τους δεκαέξι έχουν φθάσει οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια. Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας. Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

«Το υγειονομικό σύστημα θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και για τις επόμενες ώρες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, κάτω από τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή το σύνολο των υγειονομικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η 6η υγειονομική περιφέρεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την 6η Υ.ΠΕ., «στο νοσοκομείο του Αιγίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας κινητοποιήθηκε άμεσα το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τέθηκε σε επιφυλακή και το δίκτυο του ΕΚΑΒ».

Τον πλήρη συντονισμό των ενεργειών για την ετοιμότητα του υγειονομικού συστήματος είχε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η υγειονομική περιφέρεια ήταν σε διαρκή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΑΒ.

Αποκαταστάθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε πλήρως αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού, Πατρών – Κορίνθου, από το ύψος του Δρεπάνου, έως την περιοχή του Ελαιώνα.

Όσον αφορά στην κίνηση των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αυτοκίνητα απεγκλωβίζονται σταδιακά και κατά μικρές ομάδες, με τη συνοδεία πάντα ενός περιπολικού για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook