Φωτιά στη Ρόδο: Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί

φωτιά-στη-ρόδο-κυβερνητικό-κλιμάκιο-μ-1734716

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στη Ρόδο, όπου καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά, κυβερνητικό κλιμάκιο με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη.

Στο νησί βρίσκεται ήδη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς.

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) μετέβη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς είναι σε εξέλιξη Συντονιστικό για τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο.

Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπό τον Συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν διατεθεί ήδη και επιχειρούν για το έργο της κατάσβεσης και του απεγκλωβισμού πολιτών τα παρακάτω μέσα:

Από το Λιμενικό Σώμα/Υπουργείο Ναυτιλίας:

Επιχειρούν 4 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και άνω των 20 ιδιωτικών σκαφών (ημερόπλοια και φουσκωτά). Επίσης στη περιοχή βρίσκονται 1 φορτηγό πλοίο, 1 Ε/Γ-Ο/Γ (παντόφλα), 2 φουσκωτά της μοίρας καταδρομέων.

Επίσης δεσμεύτηκε και διατίθεται πλοίο της Blue Star για να φιλοξενήσει πολίτες. Υπολογίζεται ότι έχουν απεγκλωβιστεί δια θαλάσσης άνω των 1000 ατόμων.

Από το ΓΕΕΘΑ έχουν διατεθεί:

Εναέρια:

2 CL-415

1 CH-47D (Ε/Π)

Επίγεια:

2 Π/Γ (προωθητής γαιών)

1 Ι/Γ (ισοπεδωτής γαιών)

2 ανατρεπόμενα

1 Ε/Τ (εκσκαφέας τάφρων)

2 Ρ/Μ (ρυμουλκά)

2 πυροσβεστικά οχήματα

14 άτομα χειριστές οχημάτων

6 Λεωφορεία

4 STEYER

6 πλωτά ειδικων δυνάμεων

Τορπιλάκατος ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook