Φωτιά στη Μεσσηνία: Ένας πυροσβέστης στο νοσοκομείο και ένας πολίτης με εγκαύματα

φωτιά-στη-μεσσηνία-ένας-πυροσβέστης-σ-1499104

Στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης που επιχειρεί στη φωτιά στον Σχίνο Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με το skai.gr, παράλληλα, ένας πολίτης, ιδιοκτήτης στάβλου που κάηκε, υπέστη εγκαύματα στη φωτιά στον Σχίνο Μεσσηνίας.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα στην τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, γνωστοποίησε ότι η φωτιά τέθηκε σε ύφεση σε χρονικό διάστημα 2 ωρών.

Όπως προσέθεσε ότι στις 14:38 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του Μεσοχωρίου προς ασφαλή κατεύθυνση.

«Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό», τόνισε η κ. Τζίμα.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν και 14 Φινλανδοί πυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Πυροσβεστών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook