Φωτιά στα Βίλια: Σε εξέλιξη για τρίτη μέρα το πύρινο μέτωπο μετά την ολονύχτια μάχη

φωτιά-στα-βίλια-σε-εξέλιξη-για-τρίτη-μέ-1268555
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Πάνω από 20 χιλιόμετρα είναι το πύρινο μέτωπο στα Βίλια που κινείται προς Παλαιοχώρι. Η δύσκολη νύχτα και η ελπίδα στα εναέρια μέσα

Δύσκολη ήταν η νύχτα στα Βίλια εκεί που οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας. Πλέον, οι προσπάθειες εστιάζουν στο μέτωπο που καίει προς το Παλαιοχώρι αφού είναι και το μεγαλύτερο. Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και παραμένουν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα.

«Όλο το βράδυ δόθηκε μεγάλη επίγεια μάχη. Η φωτιά κινείται προς την πλευρά του Αγίου Σωτήρα και Παλαιοχώρι. Οι οικισμοί έχουν εκκενωθεί και η φωτιά δεν έχει φτάσει εκεί. Το βράδυ υπήρχε μία αναζωπύρωση μία φωτιά προς τα Βίλια. Είναι δάσος και μάλιστα πυκνό, με μεγάλο θερμικό φορτίο και είναι και αρκετά χιλιόμετρα το μέτωπο. Πάνω από 20 χιλιόμετρα.

Το βράδυ απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες από το σημείο των Βιλίων, σε μία αναζωπύρωση που υπήρξε. Υπήρξε και μία πυρκαγιά στο Μελετάκι, όπου έκαψε την κατασκήνωση. Τώρα περιμένουμε τα πρώτα εναέρια μέσα. Το δάσος είναι πυκνό, πευκόφυτο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος άλλων οικισμών ή άλλη μορφή εκκένωσης. Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη, με πολλά εναέρια μέσα», είπε πριν λίγη ώρα στο MEGA o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τόσες πυρκαγιές σε σύντομο χρονικό διάστημα και με άπνοια», είπε από την πλευρά του ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για εμπρησμό. «Δυστυχώς το βράδυ είχαμε τεράστια μέτωπα που κατάπιναν τα δάση», είπε ο κ. Κοσμόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέτωπο στα Παλαιοκούνδουρα. «Είναι μία φωτιά ανεξέλεγκτη, άρα πάλι περιμένουμε τα εναέρια μέσα να τη σβήσουν. Είναι δάση που δεν υπάρχει πρόσβαση καμία».

Αρκετοί οικισμοί βρίσκονται υπό εκκένωση, μεταξύ αυτών Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα, Άγιος Γεώργιος Μάνδρας.

Όταν ο κ. Κοσμόπουλος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο εμπρησμού, είπε πως έχει πληροφορίες για τέτοιες ενδείξεις, ωστόσο δεν τα έχει δει ο ίδιος.

«Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία, πραγματικά δεν ξέρω. Μίλησα με τον δήμαρχο και μου είπε ότι υπήρχαν ενδείξεις για γκαζάκια», είπε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τόσες πυρκαγιές σε σύντομο χρονικό διάστημα και με άπνοια. Τώρα, οι ενδείξεις και οι αποδείξεις πρέπει να βρεθούν από τους ειδικούς», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook