Φωτιά σε πανηγύρι στο Βραχάσι: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος

φωτιά-σε-πανηγύρι-στο-βραχάσι-απολογε-1496935

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα ο 25χρονος που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες κατηγορούμενος ότι έβαλε φωτιά στο χώρο όπου γινόταν το πανηγύρι στο Βραχάσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου ο 25χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε διώξεις για εμπρησμό από πρόθεση και στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Ο νεαρός άνδρας, που είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας της περιοχής, φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.

Ανυπόστατες κατηγορίες, λέει ο δικηγόρος της 45χρονης

Χθες το πρωί οι αρχές συνέλαβαν και μία 45χρονη γυναίκα που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στον συγκεκριμένο εμπρησμό.

Η ίδια αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον των ανακριτικών αρχών ωστόσο ο δικηγόρος της Γιώργος Στειακάκης ξεκαθαρίζει ότι οι κατηγορίες σε βάρος της 45χρονης είναι ανυπόστατες.

«Η 45χρονη έχει ένα καφενείο στο οποίο καθόταν ο 25χρονος λίγο πριν το πανηγύρι. Τον είδαν να φεύγει και τελικά τότε ήταν που έβαλε τη φωτιά», ανέφερε μιλώντας ο κ. Στειακάκης και τόνισε: «Οι κατηγορίες για ηθική αυτουργία είναι ανυπόστατες. Η ίδια διατηρεί σπίτι πάνω από το σημείο όπου μπήκε η φωτιά και στο οποίο κοιμόντουσαν τα πέντε ανήλικα παιδιά της. Το σπίτι έπαθε ζημιά από τους καπνούς και φυγάδευσε τα παιδιά στο σπίτι της αδερφής της στη Σταλίδα. Είναι αδιανόητες αυτές οι κατηγορίες και σίγουρα θα φανεί η αθωότητά της και θα τελειώσει η περιπέτειά της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Στειακάκης τόσο ο 25χρονος δράστης όσο και το θύμα είχαν πολύ κακές σχέσεις στο παρελθόν και έντονο ανταγωνισμό.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν φωτιά ξέσπασε σε πανηγύρι που γινόταν στο Βραχάσι παρουσία πολύ κόσμου.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, 35 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 6 άτομα η καθεμία καθώς και η ΕΜΟΔΕ (δασοπυροσβέστες) αλλά και 2 υδροφόρες των ΟΤΑ. Παράλληλα, επί ποδός βρέθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία στην περίπτωση που απαιτηθεί να παράσχουν βοήθεια για την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στην εκδήλωση μόλις αντιλήφθηκαν τη φωτιά εγκατέλειψαν την περιοχή με δικά τους μέσα και αυτοβούλως.

Οι φλόγες έκαναν στάχτη καλάμια, βάτους και δασική έκταση 5 στρεμμάτων.

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook