«Φως» σε 10χρονο κοριτσάκι έδωσε η 21χρονη Χανιώτισσα από τον κερατοειδή της

φως-σε-10χρονο-κοριτσάκι-έδωσε-η-21χρον-1576553

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, η επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς, με δότρια την άτυχη 21χρονη φοιτήτρια Έμμα και λήπτρια, ένα 10χρονο κοριτσάκι από τη νότιο Ελλάδα (δείτε ΕΔΩ).

Με μεγάλη συγκίνηση, ο Νικόλαος Ζιάκας, διευθυντής Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και Διευθυντής του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και πώς μέσα στα επόμενα 24ωρα θα είναι γνωστό εάν το μόσχευμα έχει γίνει δεκτό από τον οργανισμό της 10χρονης.

Ο κ. Ζιάκας δήλωσε ότι το νεαρό κοριτσάκι ταλαιπωρήθηκε σημαντικά εδώ και περίπου 8,5 χρόνια, όταν έχασε το ένα της μάτι από τραύμα, καθώς υποβλήθηκε και σε άλλες επεμβάσεις αλλά και σε μεταμόσχευση η οποία δυστυχώς δεν είχε καλό αποτέλεσμα. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του να πάνε όλα καλά και η ταλαιπωρία της να λάβει τέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιάκα, ο άλλος κερατοειδής θα αξιοποιηθεί από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις την Πέμπτη

Ο γιατρός εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η κίνηση της 21χρονης Έμμας να χαρίσουν τα όργανα της, δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, επισημαίνοντας ότι ήδη και άλλοι ακολουθούν το συγκεκριμένο παράδειγμα, κάτι που έχει τεράστια σημασία.

“Έχουμε άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις οι οποίες θα γίνουν την Πέμπτη. Είναι προγραμματισμένες, όλες από νέους δότες και αυτό είναι ένα μήνυμα, όταν μία οικογένεια παίρνει το θάρρος να δώσει μοσχεύματα, ακολουθούν πολλοί το παράδειγμά τους” είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Ζιάκας στο grtimes.gr, στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook