Φόρος τιμής στους Ανωγειανούς ήρωες της Αντίστασης από την Περιφέρεια Κρήτης | Photos

Στα διαχρονικά μηνύματα των αγωνιστών της Αντίστασης για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Ελευθερία, Δημοκρατία, πρόοδο, αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευρισκόμενος σήμερα στα Ανώγεια στις εκδηλώσεις-τιμής και μνήμης- της Ιστορικής επετείου του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, τιμά την μνήμη των Πατριωτών Αγωνιστών οι οποίοι άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους.

Η 76η επέτειος τιμήθηκε από τον κλήρο, τις Αρχές, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, και τον Πρόεδρο της Βουλής ο Βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης.

Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ευγένιο, έγινε ομιλία από τον π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών, κομμάτων, οργανώσεων, και αποδόθηκαν ύμνοι από τοπικούς μουσικούς και χορωδίες. Η ηρωική επέτειος στα Ανώγεια τιμήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων δήλωσε: «Αποτίουμε φόρο τιμής στην μνήμη των Ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Πατρίδα μας. Τα μηνύματα τους είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, πρόοδο, και αποτελούν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους.

Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τη μνήμη όλων των Ανωγειανών που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα γράφοντας τα Μαρτυρικά Ανώγεια με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας. Παράλληλα κρίνουμε δίκαιο και υποστηρίζουμε το αίτημα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων για το οποίο θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να δοθεί δίκαιη λύση στο όλο ζήτημα».

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια ζωή ψεύτο-παλληκαριές, ψευτο-καπετανιλίκι, ψεύτο-ήρωες, και παραμύθι για να συνεχίσετε να ζείτε σαν ζήτουλες στην ουσία είστε ( με εξαίρεση Σκουλά και δυο τριών ακόμα ) τυμβορύχοι μια ζωή, ο Νίκος Ξυλούρης πέθανε τόσες δεκαετίες τώρα και ακόμα τον εκμεταλλεύεστε για τουρισμό, συνέχεια γεγονότα και άνθρωποι που έγιναν και έκαναν το ίδιο σε όλη την Κρήτη εσείς τα κάνετε επέτειους για ήρωες και μάχες που φτιάχνετε στο μυαλό σας για εκμετάλλευση, μήπως χρειάζεται να αρχίσετε να πιπιλάτε το δάχτυλο σας για λίγο μπάς και ηρεμήσετε λίγο γιατί αρκετά ρεζίλι έχετε γίνει σε όλο το νησί. Εσείς και 3-4 χωριά γύρω γύρω ρεζιλεύετε τους ικανούς και αξιόλογους ανθρώπους που έχουν την ατυχία να ζουν ανάμεσά σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ