Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι πρέπει να κάνουν δήλωση τις επόμενες 72 ώρες

φορολογικές-δηλώσεις-2022-ποιοι-πρέπει-ν-1474817

Μπορεί να έχει δοθεί μέχρι την 29η Ιουλίου παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, κάποιοι φορολογούμενοι θα πρέπει να βιαστούν, προκειμένου για να μην χάσουν επιδόματα.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση δύο κατηγορίες πολιτών, εφόσον δεν θέλουν να χάσουν το Power Pass. Προθεσμία 72 ωρών έχουν:

Όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση. Αυτοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν την αντίστοιχη αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass, καθώς για τη χορήγησή του θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα – που αποκτήθηκε το 2021 – μετά την αφαίρεση των φόρων.

Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας. Οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τους φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη (εισοδήματα 2021) θα πρέπει – πριν μπουν στην πλατφόρμα του Power Pass – να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας και να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά τη φοιτητική κατοικία, αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι η Πέμπτη 30 Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης για το επίδομα ρεύματος.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook