Φονικό στο Σφηνάρι: Τι δήλωσε ο γιος της νεκρής Χανιώτισσας για την απόφαση του δικαστηρίου | Videos

φονικό-στο-σφηνάρι-τι-δήλωσε-ο-γιος-της-1575940

Ικανοποίηση για την καταδικαστική απόφαση για το φονικό στο Σφηνάρι (ΕΔΩ) εξέφρασε η πλευρά των θυμάτων μετά το τέλος της διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων το βράδυ της Δευτέρας. Ο γιος της δολοφονημένης 66χρονης, Όμηρος Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη δίκη άφησε μεν αιχμές για το γεγονός ότι δόθηκε ελαφρυντικό στον δεύτερο κατηγορούμενο, δήλωσε ωστόσο ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που είδε το φιάσκο του προηγούμενου εφετείου και ζήτησε να ξαναγίνει η δίκη. Ευχαριστώ το νομικό τιμ του κ. Λύτρα και της κας Πολυζωγοπούλου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Βροντάκη και Μιχαηλίδη που ήταν τόσα χρόνια στο πλευρό μας και αυτό μας έδινε δύναμη για να συνεχίσουμε και να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η δικαιοσύνη μίλησε και είμαστε ευχαριστημένοι, δυστυχώς δόθηκαν ελαφρυντικά στοιχεία για τον δεύτερο κατηγορούμενο, αν και εμείς πιστεύουμε ότι και εκείνος σκότωνε με το ξύλο τη μητέρα μου. Ευχαριστώ πολύ όλους για τη στήριξη».

Ο συνήγορος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, χαρακτήρισε δίκαιη και σωστή την απόφαση του δικαστηρίου:

«Πράγματι, η οικογένεια δικαιώθηκε. Οι δολοφόνοι του ζευγαριού πράγματι είναι οι κατηγορούμενοι. Εγώ θα σταθώ στην προηγούμενη, απαλλακτική απόφαση παρά τα τόσα πολλά στοιχεία. Ευτυχώς που ο Άρειος Πάγος εξέτασε το θέμα και έστειλε την υπόθεση να δικαστεί εκ νέου. Η οικογένεια νιώθει δικαιωμένη, είναι μια δίκαιη και σωστή απόφαση.»

»

«Ο πόνος δεν απαλύνεται, αλλά μετά από μια μακρά διαδικασία, το δικαστήριο κατέληξε σε καταδίκη. Για τον πρώτο κατηγορούμενο δις ισόβια, δεν υπάρχει άλλη ποινή. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, οπότε ανάλογη ήταν και η ποινή του. Εμείς δεν έχουμε λόγο επί των ελαφρυντικών», δήλωσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook