Φονικό στις Μοίρες: Κατέθεσαν η πρώην σύζυγος του δράστη και ο εγγονός του θανόντος – Τι είπε ο 18χρονος στη δίκη

φονικό-στις-μοίρες-κατέθεσαν-η-πρώην-σ-985732
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη του 52χρονου Κρητικού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη, στην είσοδο του σπιτιού του τελευταίου, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Νωρίτερα κατέθεσαν ενώπιον των δικαστών μάρτυρες του κατηγορητηρίου, μεταξύ των οποίων, η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου, ο 18χρονος εγγονός του θανόντος, καθώς και δύο από τους φίλους του, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στη γκαρσονιέρα, δίπλα από το διαμέρισμα του αείμνηστου Χατζάκη.

Ο εγγονός του θανόντος, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020, ήταν 17 ετών μίλησε στην κατάθεσή του για όλες τις δραματικές στιγμές που βίωσε, βλέποντας τον παππού του νεκρό στο πάτωμα και τη γιαγιά του σε κατάσταση σοκ, μέσα στα αίματα.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός επανέλαβε όλα όσα είχε καταθέσει και τον προπερασμένο Γενάρη ενώπιον των Αρχών, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι αρχικά ο κατηγορούμενος μετέβη στη γκαρσονιέρα όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο ίδιος μαζί με φίλους του.

Όπως ανέφερε, ο 52χρονος ζήτησε τον «Χατζάκη» και ο νεαρός βγήκε από τη γκαρσονιέρα και ενημέρωσε τον παππού του που βρισκόταν στο διπλανό διαμέρισμα ότι κάποιος τον ψάχνει.

Όπως είπε ο 18χρονος μάρτυρας, κατόπιν ο ίδιος εισήλθε μέσα στο διάδρομο του σπιτιού, ενώ ο παππούς με τη γιαγιά του βρίσκονταν στην είσοδο μαζί με τον κατηγορούμενο.

Ο νεαρός άκουσε πυροβολισμούς και τότε βγήκε έξω αντικρίζοντας τον παππού του να κείτεται στο πάτωμα και τη γιαγιά του να βρίσκεται επίσης κάτω, μέσα στα αίματα και να κλαίει.

Όπως είπε, τράβηξε τότε ενστικτωδώς τη γιαγιά του μέσα στο σπίτι, κι έκλεισε αμέσως την πόρτα κλειδώνοντάς την.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook