Φονικό στη Μακρινίτσα: Εισαγγελική έρευνα για να διακριβωθεί γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο δράστης

φονικό-στη-μακρινίτσα-εισαγγελική-έρ-1206150

Να διενεργηθεί άμεσα προκαταρκτική έρευνα για την δολοφονία των δύο αδελφών στην Μακρινίτσα του Βόλου από τον σύζυγο της 28χρονης γυναίκας, διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Μέσα από την προκαταρκτική έρευνα θα διερευνηθεί ο ρόλος των συναρμόδιων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του 32χρονου δράστη του διπλού φονικού, όσον αφορά τις ψυχιατρικές εξετάσεις και κυρίως να διερευνηθεί για ποιον λόγο κυκλοφορούσε ελεύθερος και δεν είχε οδηγηθεί σε κλινική για εγκλεισμό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη οι σχετικές γνωματεύσεις και παρά τις αποφάσεις από τις 15 Ιανουαρίου.

Η παραγγελία-εντολή προς διερεύνηση δόθηκε σε αντεισαγγελέα του Εφετείου Λάρισας.

Τι είπε στον ανακριτή ο δολοφόνος – «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;»

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Βούλγαρη, ούτε ενώπιον του ανακριτή, όπου και βρέθηκε το σαββατοκύριακο, είχε συνείδηση του τι ακριβώς συμβαίνει. Μάλιστα, ρωτούσε αν στη διαδικασία θα ήταν παρών ο νεκρός από τις μαχαιριές του 30χρονος γαμπρός του και απέκλεισε οτι η επίσης νεκρή σύζυγός του θα είναι παρούσα, αφού πίστευε οτι «θα κρατούσε το παιδί τους» που είναι μόλις 2,5 ετών.

Στον ανακριτή, επανέλαβε τη φράση που δημοσιοποίησε από τα πρώτα λεπτά της κράτησής του και είπε αρχικά στους αστυνομικούς. «Έχω ένα μαύρο πέπλο» τόνιζε ξανά και ξανά, ενώ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν είχε κάνει κάτι τόσο κακό.

«Θυμάμαι μόνο οτι έσπασα το τζάμι της πόρτας» είπε, ξεχνώντας οτι αποπειράθηκε να δολοφονήσει την 52χρονη πεθερά του, και δολοφόνησε την 28χρονη σύζυγό του και τον 30χρονο αδερφό της. «Η πεθερά μου φώναζε οτι θα με κλείσει στο ψυχιατρείο. Μετά δε θυμάμαι τι έγινε» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Φεύγοντας συνάντησα τον αδερφό της γυναίκας μου και τον έσπρωξα, αφού δε βρήκα το παιδί μου στο σπίτι».

kolo-makrinitsa

Η Μακρινίτσα πενθεί

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς οδύνης, η κηδεία των δύο αδελφών στη Μακρινίτσα. Τα δύο αδικοχαμένα αδέρφια οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην εκκλησία όπου τελέστηκε η κηδεία τους, ενώ στο πλάι των γονέων τους βρίσκονταν φίλοι και συγγενείς.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook