Φονικό στα Ανώγεια: Με μαντινάδα αποχαιρέτησε τον Λευτέρη Καλομοίρη ο μικρότερος γιος του

φονικό-στα-ανώγεια-με-μαντινάδα-αποχα-1036132

Με μια σπαραχτική μαντινάδα, ο μικρότερος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια, αποχαιρετά τον πατέρα του.

Συγκεκριμένα έγραψε την εξής μαντινάδα ο 27χρονος σε ανάρτηση του στο Facebook:

«Ό,τι αξίζει δε μπορεί

ο χρόνος να το θάψει

θα ‘ρθει καιρός που η φλόγα ντου

στον ουρανό θα λάμψει.

Καλό ταξίδι πατέρα».

Ο ντελικανής της μαντινάδας

Ο Λευτέρης Καλομοίρης ήταν γνωστός για την ενασχόλησή του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου. Είχε γίνει γνωστός σαν ο «ντελικανής της μαντινάδας».

Σύμφωνα με το Εrotokritos.gr, αποκορύφωμά της προσπάθειάς του να κάνει τη μαντινάδα γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό, ήταν οι «Μέρες Ανωγείων» στην Αθήνα, αλλά και την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο του με τον τίτλο «Ποιο παραμύθι θα σου πω» που περιείχε περισσότερες από 500 βιωματικές μαντινάδες.

Πολλές από αυτές ερμήνευσαν διάσημοι Κρητικοί καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Σκουλάς, ο Ψαραντώνης, ο Σωπασής, ο Γιώργης Καλομοίρης, ο Νικηφόρος Αεράκης, ο Νίκος Γωνιανάκης, ο Μύρων Σκουλάς, ο Μιχ. Καλλέργης, ο Δημ. Κουνάλης και άλλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook