Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη – Τρεις νεκροί στην Πολωνία, σε “κόκκινο” συναγερμό η Βρετανία

φονική-κακοκαιρία-στην-ευρώπη-τρεις-1381428

Σφοδρές καταιγίδες σάρωσαν σήμερα την Ευρώπη, με τουλάχιστον τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους ενώ η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα 180 χλμ/ώρα, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.

Τρεις νεκροί στην Πολωνία

Στην Πολωνία, άνεμοι έως και 125 χλμ./ώρα προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε περίπου 500 σπίτια, διέλυσαν στέγες, ξερίζωσαν δέντρα και βύθισαν στο σκοτάδι 324.000 νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα. Δύο εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, όταν η καταιγίδα ανέτρεψε έναν γερανό σε μια οικοδομή στην Κρακοβία. Aκόμη ένας άνδρας σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου, το οποίο κατέληξε πάνω στο αυτοκίνητό του, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

 

Η Τσεχία επλήγη, επίσης, από την κακοκαιρία, όπου περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σημαντικά προβλήματα προέκυψαν στις συγκοινωνίες, καθώς δέντρα που ξεριζώθηκαν έπεσαν σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές. Θυελλώδεις άνεμοι, με ριπές ανέμου στα 181 χλμ./ώρα, καταγράφηκαν στη Σνέζκα, το ψηλότερο βουνό στην Τσεχία, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, έπειτα από ένα ατύχημα στο νοτιοδυτικό μέρος της χώρας. Ο αέρας άνοιξε το καπό ενός αυτοκινήτου ρίχνοντάς το με δύναμη πάνω σε ένα άλλο όχημα.

Στην Ολλανδία, όπου καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας 100 χλμ/ώρα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τμήμα στέγης που ξεκόλλησε από ένα εμπορικό κτίριο στο Ντάιβεν, κοντά στο Άρνεμ, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο ανθρώπους από ένα όχημα, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί μετά την πτώση ενός δέντρου στην πόλη Μαασλούις, στο νότιο τμήμα της χώρας. Το αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ ανέφερε καθυστερήσεις σε πτήσεις έως και 45 λεπτών, την ώρα που δρομολόγια του σιδηροδρόμου ακυρώθηκαν.

Σε “κόκκινο” συναγερμό η Βρετανία

Στη Βρετανία, η καταιγίδα Ντάντλεϊ προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις χθες, αν και οι ζημιές δεν είναι εκτεταμένες. Σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας εξέδωσε έναν σπάνιο «κόκκινο μετεωρολογικό» συναγερμό για την καταιγίδα Γιούνις, με τις ριπές ανέμου που τη συνοδεύουν να φθάνουν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook